Održana sedma sednica Gradskog veća - od prodaje građevinskog zemljišta prihodovano 35 miliona dinara

Sednica Gradskog veća, sedma po redu održana je danas u Gradskoj kući, na dnevnom redu bilo je devetnaest tačaka, od kojih se osamnaest odnosilo na otuđenje građevinskog zemljišta, a jedna je bila usvajanje Predloga rešenja o visini naknade za licencu za obavljanje energetske delatnosti JKP “Gradska toplana”.

 

 

Gradonačelnik Simo Salapura, koji je predsedavao sednicom, kazao je da je prodaja zemljišta rezultat oglasa iz aprila ove godine i da je danas formalno završena prodaja građevinskog zemljišta u industrijskim zonama i zemljišta za stambenu izgradnju.

- Danas smo prihodovali ukupno 35 miliona dinara na osnovu pristiglih ponuda. Moram da istaknem da je bio veći broj ponuda u odnosu na prethodne godine, kako za parcele za koje su bili zainteresovani investitori, ali i za parcele namenjene za stambenu izgradnju - rekao je on.

 

 

Gradonačelnik je rekao još i da veliki broj ponuda oslikava veliku zainteresovanost investitora id a Zrenajnin ide u dobrom pravcu kada je u pitanju privredni razvoj.

- Nastavljajući dobrim trendom, ovo je pokazatelj u kom pravcu se krećemo. U narednom periodu trudićemo se da raspoloživo zemljište koje imamo za upite naših investitora privedemo nameni i prodamo kako bi se dalje nastavio privredni razvoj - rekao je gradonačelnik Simo Salapura.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6100/7sednicaGV_0.jpg