Počela nova školska godina, upisano 28 prvaka više, gradonačelnik posetio osnovnu školu u Melencima

Počela je nova školska godina, a u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina upisano je 1025 učenika. “To je brojka koja ohrabruje i činjenica koja raduje, s obzirom da je u klupama 28 prvaka više nego prethodne godine”, istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je danas posetio osnovnu školu “Dr Boško Vrebalov” u Melencima i učenicima prvih razreda uručio rančeve s osnovnim školskim priborom, koje tradicionalno svake godine obezbeđuje Grad Zrenjanin. U tome su mu pomogli i saradnici, zamenik Saša Santovac i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić
 
 
 
 
Gradonačelniku su mališani i osoblje OŠ “Dr Boško Vrebalov” priredili doček u holu škole, gde im je on i uručio poklone. Potom su, u svojim učionicama, održali prvi školski čas, upoznali dve učiteljice i jednog učitelja, koji vode tri odeljenja prvog razreda, i s pažnjom razgledali poklone koji su ih čekali. 
 
Posetu jednoj od najstarijih škola na teritoriji grada, s tradicijom dužom od 260 godina, gradonačelnik je iskoristio i da se upozna s radovima koji se odvijaju na adaptaciji dela škole u kom je smešten vrtić i da ukaže na mere populacione politike, koje realizuje Grad Zrenjanin. Jedna od tih mera tiče se otvaranja vrtićkih grupa u 14 naseljenih mesta, što je u Melencima potpuno zaživelo i za šta kod roditelja vlada veliko interesovanje. 
 
 
 
 
- Prvi septembar je poseban dan u naše 22 škole u naseljenim mestima i u 10 škola u gradu i nadam se da će u narednom periodu broj upisanih prvaka biti i veći. Danas smo posetili školu u Melencima, u kojoj je upisano 48 prvaka, tradicionalno podelili rančeve s pratećim školskim priborom i s rukovodstvom škole razgovarali na koji način grad može da pomogne i dodatno poboljša uslove u obrazovnim ustanovama - rekao je gradonačelnik Simo Salapura i podsetio na posetu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, gde je grad finansirao zamenu kompletne stolarije i renoviranje škole. 
 
 
 
 
- Nastavićemo s tim aktivnostima i u drugim osnovnim i srednjim školama, a što se tiče konkretno škole u Melencima i vrtićke grupe koja ovde postoji, to je deo podrške merama populacione politike koje sprovodi grad Zrenjanin. U vrtiću ovde boravi 138 predškolaca i dece u nižim uzrasnim grupama, u prostoru koji je takođe grad opremio, izvršili smo i zamenu gasnih kotlova, radimo, dakle, i na energetskoj efikasnosti, u toku su još neki radovi u učionicama i mislim da će ovde uslovi za boravak dece i njihovo obrazovanje svakako biti još bolji nego do sada - istakao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
Direktorka OŠ “Dr Boško Vrebalov” Natalija Makivić naglašava odličnu saradnju s lokalnom samoupravom i realizaciju brojnih projekata u školi, kojima se unapređuju uslovi boravka i rada u njoj. 
- Izuzetno sam zadovoljna i počastvovana što smo, u protekle tri godine, zaista dobili maksimalnu podršku, u smislu realizacije svih projekata koje smo predstavili lokalnoj samoupravi. Ponosna sam na novoopremljeno školsko dvorište, na učionicu za pripremni predškolski uzrast, na projekte u oblasti energetske efikasnosti, obezbedili smo i maksimalnu sigurnost ugradnjom novih kotlova za grejanje i zaista dobijamo u finansijskom smislu maksimalnu podršku da realizujemo sve što je u nekom momentu neophodno - kazala je direktorka i dodala da nastavu u školi pohađa 470 učenika, u 12 odeljenja nižih i 11 odeljenja viših razreda. 
 
 
 
- Broj učenika nam se povećava, o čemu svedoči i funkcionisanje vrtićke grupe, gde smo morali proširiti kapacitete i obezbediti dodatni prostor u školi, kako bi svi zainteresovani imali mogućnost da borave. Bili smo jedina škola u naseljenim mestima u kojoj je postojala lista čekanja za vrtić. Sada smo i to rešili. Nadamo se nastavku dobre međusobne saradnje s Gradom Zrenjaninom i novim projektima koji nas čekaju - poručila je direktorka Natalija Makivić.     

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6173/Melenci_skola_1_septembar_0.jpg