Atmosfera s utakmice Srbija - Švedska: sportski Zrenjanin još jednom potvrdio gostoprimstvo, naše rukometašice slavile na krilima navijača


Nastavljen je pobednički niz naših nacionalnih rukometnih selekcija na parketu “Kristalne dvorane” u Zrenjaninu - reprezentativke Srbije, nošene podrškom više od 2.500 navijača, savladale su sinoć selekciju Švedske rezultatom 24:21 i načinile krupan korak ka plasmanu na Evropski šampionat, koji se održava u septembru ove godine. 
 
 
 
 
Od prvog do poslednjeg minuta meča Srbija je bila u konstantnom vođstvu i potpuno kontrolisala utakmicu protiv favorizovanih Šveđanki. Sajt Rukometnog saveza Srbije preneo je da je Srbija prikazala odlično izdanje u utakmici sa četvrtoplasiranom ekipom sa Olimpijskih igara, odnosno petoplasiranom sa Svetskog prvenstva u Španiji.
 
”Atmosfera u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” dodatno je podstakla izabranice Uroša Bregara da daju sve od sebe, jer je izuzetna posećenost i glasno navijanje nosilo naše devojke do pobede”, preneo je nacionalni rukometni savez. 
 
 
 
 
Zaista, ambijent na tribinama “Kristalne dvorane” podsećao je sinoć na neke od najznačajnijih mečeva naših reprezentacija odigranih prethodnih godina u zrenjaninskoj sportskoj hali. Mnoštvo zastava, flajera u bojama srpske trobojke, organizovano prisustvo škola rukometa klubova iz okruženja, poznata lica iz zrenjaninskog i srpskog rukometa i navijanje tokom celog meča obeležili su još jedan međunarodni reprezentativni susret u našem gradu. Među gledaocima je bio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je meč pratio u društvu predsednice Rukometnog saveza Srbije Milene Delić, generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Svetozara Stankovića i legende zrenjaninskog, jugoslovenskog i srpskog rukometa Momira Rnića, sada trenera seniorske ekipe “Proletera”.
 
 
 
 
 
Zrenjanin je još jednom potvrdio gostoprimstvo - rukometašice Srbije boravile su u našem gradu četiri dana - ali i doprineo popularizaciji rukometa i sporta, kroz dobru organizaciju meča, odličan odziv publike i kroz prateće aktivnosti u vezi sa ovom utakmicom. 
 
Jelena Lavko, devojačko Živković, reprezentativka Srbije iz Zrenjanina, bila je sinoć  najbolji strelac, sa 6 postignutih pogodaka, a posle utakmice izjavila je da joj je posebno drago zbog pobede u rodnom gradu i što svaki put kada igraju u Zrenjaninu postižu povoljan rezultat. Uz nju, najistaknutija na terenu bila je golman Jovana Risović, koja je odbranila čak 18 udaraca na gol i na najbolji način opravdala priznanje koje joj je pre meča uručila predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić - za najbolju rukometašicu Srbije u 2021. godini. 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6439/rukomet_svedska_0.jpg