Атмосфера с утакмице Србија - Шведска: спортски Зрењанин још једном потврдио гостопримство, наше рукометашице славиле на крилима навијача


Настављен је победнички низ наших националних рукометних селекција на паркету “Кристалне дворане” у Зрењанину - репрезентативке Србије, ношене подршком више од 2.500 навијача, савладале су синоћ селекцију Шведске резултатом 24:21 и начиниле крупан корак ка пласману на Европски шампионат, који се одржава у септембру ове године. 
 
 
 
 
Од првог до последњег минута меча Србија је била у константном вођству и потпуно контролисала утакмицу против фаворизованих Швеђанки. Сајт Рукометног савеза Србије пренео је да је Србија приказала одлично издање у утакмици са четвртопласираном екипом са Олимпијских игара, односно петопласираном са Светског првенства у Шпанији.
 
”Атмосфера у зрењанинској “Кристалној дворани” додатно је подстакла изабранице Уроша Брегара да дају све од себе, јер је изузетна посећеност и гласно навијање носило наше девојке до победе”, пренео је национални рукометни савез. 
 
 
 
 
Заиста, амбијент на трибинама “Кристалне дворане” подсећао је синоћ на неке од најзначајнијих мечева наших репрезентација одиграних претходних година у зрењанинској спортској хали. Мноштво застава, флајера у бојама српске тробојке, организовано присуство школа рукомета клубова из окружења, позната лица из зрењанинског и српског рукомета и навијање током целог меча обележили су још један међународни репрезентативни сусрет у нашем граду. Међу гледаоцима је био и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је меч пратио у друштву председнице Рукометног савеза Србије Милене Делић, генералног секретара Рукометног савеза Србије Светозара Станковића и легенде зрењанинског, југословенског и српског рукомета Момира Рнића, сада тренера сениорске екипе “Пролетера”.
 
 
 
 
 
Зрењанин је још једном потврдио гостопримство - рукометашице Србије боравиле су у нашем граду четири дана - али и допринео популаризацији рукомета и спорта, кроз добру организацију меча, одличан одзив публике и кроз пратеће активности у вези са овом утакмицом. 
 
Јелена Лавко, девојачко Живковић, репрезентативка Србије из Зрењанина, била је синоћ  најбољи стрелац, са 6 постигнутих погодака, а после утакмице изјавила је да јој је посебно драго због победе у родном граду и што сваки пут када играју у Зрењанину постижу повољан резултат. Уз њу, најистакнутија на терену била је голман Јована Рисовић, која је одбранила чак 18 удараца на гол и на најбољи начин оправдала признање које јој је пре меча уручила председница Рукометног савеза Србије Милена Делић - за најбољу рукометашицу Србије у 2021. години. 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6439/rukomet_svedska_0.jpg