Igor Mirović u obilasku radova na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku: stvaraju se uslovi za razvoj novih sportskih talenata u Zrenjaninu

Počeli su obimni radovi u okviru druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, a gradilište je danas posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Zajedno s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima, obišao je ovaj sportski objekat i uverio se da se, kroz ovu fazu radova, značajno menjaju izgled i funkcionalnost stadiona i stvaraju uslovi za razvoj novih sportskih talenata u Zrenjaninu.   
 
 
 
 
Podsećamo da je, u okviru prve faze rekonstrukcije, izgrađena tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja. U okviru druge faze, čija je realizacija u toku, planirana je rekonstrukcija tribina, novinarske lože i ograde oko stadiona, rekonstrukcija svlačionica, fudbalskog terena, postavljanje drugog nivoa rasvete i izvođenje niza građevinskih, stolarskih, tesarskih i elektronstalacionih radova, radi obezbeđivanja kompletne funkcionalnosti objekta. 
 
U toku su radovi na uklanjanju bočnih zidova i toaleta uz zapadnu tribinu, uklanjanju dela zida oko južne tribine stadiona i rekonstrukciji svlačionica i sanitarnih čvorova ispod zapadne tribine, dok se na istočnoj tribini vrši demontaža plastičnih sedišta. Radove izvode preduzeća “Energotehnika Južna Bačka” Novi Sad, “Arhikom” Novi Sad i “BAB gradnja 1986” Vrbas, sa podizvođačima “Bettering” Novi Sad i “Čelik” iz Bačkog Jarka.  
 
 
 
 
Vrednost radova u ovoj fazi procenjena je na 330 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, izdvojila 250 miliona, a Grad Zrenjanin 80 miliona dinara. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da ukupna ulaganja u rekonstrukciju stadiona iznose nešto više od 570 miliona dinara. 
- Prisustvujemo danas nastavku radova, drugoj fazi i sva ova ulaganja će značiti potpuno rekonstruisan stadion, sa svlačionicama, tribinama, rasvetom po standardima za televizijske prenose međunarodnih utakmica, rekonstruisan fudbalski teren i sve ono što je neophodno da zrenjaninski stadion, u tehničkom smislu, postane baza za razvoj talenata, za razvoj fudbala i atletike, ali i za školski sport - naveo je Mirović i dodao da je u pitanju velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina.
 
 
 
 
- Radovi teku bez problema, izvođači su elitni i nadam se da ćemo u veoma kratkom vremenu, do kraja ove godine, imati mogućnost da prisustvujemo još lepšim sportskim slikama iz Zrenjanina. Grad ima veliku sportsku tradiciju, posebno kada su u pitanju fudbal i atletika, ovde je ponikla i Ivana Španović, rasli su i stasavali mnogi fudbalski asovi. Verujem u budućnost sporta u Zrenjaninu i Banatu i očekujem da ćemo tome doprineti i stvaranjem boljih uslova za bavljenje sportom na ovom stadionu. Nastavićemo da ulažemo sredstva i u druge infrastrukturne projekte na teritoriji Zrenjanina, i u ovoj i u narednim godinama. Sve što je do sada ulagano u Zrenjaninu realizovano je u planiranim rokovima i vrednostima, čime smo pokazali i odgovornost prema ovom delu naše zemlje - kazao je Mirović.  
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se predsedniku Pokrajinske vlade na današnjoj poseti i podršci Vlade i Uprave za kapitalna ulaganja na ovom projektu, ali i na podršci celokupnom razvoju našeg grada.
- Ovo je veoma značajna investicija u sportsku infrastrukturu, posebno imajući u vidu ono što se dešavalo prošle godine, u kojoj je Zrenjanin bio “Evropski grad sporta”. U toj agendi visoku poziciju zauzimalo je ulaganje u infrastrukturu i zahvaljujući sredstvima AP Vojvodine i Grada Zrenjanina, verujem da ćemo u zadatom roku imati kompletno renoviran stadion, na kom će moći da se igraju i fudbalske utakmice i održavaju atletska takmičenja i u noćnim uslovima - istakao je gradonačelnik Salapura i predsedniku Pokrajinske vlade Miroviću ovom prilikom uručio simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”. 
 
 
 
 
Obilasku radova u Zrenjaninu prisustvovali su danas i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Danijel Šebez

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6437/mirovic_stadion_0.jpg