Игор Мировић у обиласку радова на Градском стадиону у Карађорђевом парку: стварају се услови за развој нових спортских талената у Зрењанину

Почели су обимни радови у оквиру друге фазе реконструкције Градског стадиона у Зрењанину, а градилиште је данас посетио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Заједно с градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и његовим сарадницима, обишао је овај спортски објекат и уверио се да се, кроз ову фазу радова, значајно мењају изглед и функционалност стадиона и стварају услови за развој нових спортских талената у Зрењанину.   
 
 
 
 
Подсећамо да је, у оквиру прве фазе реконструкције, изграђена тартан атлетска стаза и атлетско борилиште по стандардима Светске атлетске федерације и монтирано рефлекторско осветљење за потребе атлетских такмичења. У оквиру друге фазе, чија је реализација у току, планирана је реконструкција трибина, новинарске ложе и ограде око стадиона, реконструкција свлачионица, фудбалског терена, постављање другог нивоа расвете и извођење низа грађевинских, столарских, тесарских и електронсталационих радова, ради обезбеђивања комплетне функционалности објекта. 
 
У току су радови на уклањању бочних зидова и тоалета уз западну трибину, уклањању дела зида око јужне трибине стадиона и реконструкцији свлачионица и санитарних чворова испод западне трибине, док се на источној трибини врши демонтажа пластичних седишта. Радове изводе предузећа “Енерготехника Јужна Бачка” Нови Сад, “Архиком” Нови Сад и “БАБ градња 1986” Врбас, са подизвођачима “Bettering” Нови Сад и “Челик” из Бачког Јарка.  
 
 
 
 
Вредност радова у овој фази процењена је на 330 милиона динара, од чега је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања, издвојила 250 милиона, а Град Зрењанин 80 милиона динара. Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да укупна улагања у реконструкцију стадиона износе нешто више од 570 милиона динара. 
- Присуствујемо данас наставку радова, другој фази и сва ова улагања ће значити потпуно реконструисан стадион, са свлачионицама, трибинама, расветом по стандардима за телевизијске преносе међународних утакмица, реконструисан фудбалски терен и све оно што је неопходно да зрењанински стадион, у техничком смислу, постане база за развој талената, за развој фудбала и атлетике, али и за школски спорт - навео је Мировић и додао да је у питању велика заједничка инвестиција Покрајинске владе и Града Зрењанина.
 
 
 
 
- Радови теку без проблема, извођачи су елитни и надам се да ћемо у веома кратком времену, до краја ове године, имати могућност да присуствујемо још лепшим спортским сликама из Зрењанина. Град има велику спортску традицију, посебно када су у питању фудбал и атлетика, овде је поникла и Ивана Шпановић, расли су и стасавали многи фудбалски асови. Верујем у будућност спорта у Зрењанину и Банату и очекујем да ћемо томе допринети и стварањем бољих услова за бављење спортом на овом стадиону. Наставићемо да улажемо средства и у друге инфраструктурне пројекте на територији Зрењанина, и у овој и у наредним годинама. Све што је до сада улагано у Зрењанину реализовано је у планираним роковима и вредностима, чиме смо показали и одговорност према овом делу наше земље - казао је Мировић.  
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура захвалио се председнику Покрајинске владе на данашњој посети и подршци Владе и Управе за капитална улагања на овом пројекту, али и на подршци целокупном развоју нашег града.
- Ово је веома значајна инвестиција у спортску инфраструктуру, посебно имајући у виду оно што се дешавало прошле године, у којој је Зрењанин био “Европски град спорта”. У тој агенди високу позицију заузимало је улагање у инфраструктуру и захваљујући средствима АП Војводине и Града Зрењанина, верујем да ћемо у задатом року имати комплетно реновиран стадион, на ком ће моћи да се играју и фудбалске утакмице и одржавају атлетска такмичења и у ноћним условима - истакао је градоначелник Салапура и председнику Покрајинске владе Мировићу овом приликом уручио симболичан пасош “Европског града спорта”. 
 
 
 
 
Обиласку радова у Зрењанину присуствовали су данас и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, начелник Средњобанатског округа Предраг Рађеновић, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, председник Скупштине града Чедомир Јањић, помоћница градоначелника Снежана Вучуревић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и директор Јавне установе “Спортски објекти” Данијел Шебез

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6437/mirovic_stadion_0.jpg