Komunalni radovi na Bagljašu - u toku kompletna rekonstrukcija trotoara i na neparnoj strani Bulevara Veljka Vlahovića

Počeli su prvi veći prolećni komunalni radovi na Bagljašu, koji predstavljaju nastavak obimnog projekta kompletne rekonstrukcije trotoara duž celog Bulevara Veljka Vlahovića. U ovom trenutku građevinska operativa zrenjaninskog preduzeća “Eko Gradnja” izvodi radove na trasi dužine oko 450 metara, na neparnoj strani bulevara, između nadvožnjaka (Ulica Milana Stanivukovića) i Stražilovske ulice, a rekonstruisani trotoar biće identičan završenom na suprotnoj strani ulice - u behaton pločama, širine četiri metra i ivičnjakom odvojen od biciklističke staze. 
 
 
 
 
Rekonstrukcija glavne pešačke komunikacije u najvećem zrenjaninskom naselju nametnula se kao jedan od prioriteta u komunalnom uređenju Bagljaša, kako zbog dotrajalosti dosadašnjeg trotoara, tako i zbog sve veće frekvencije pešačkog saobraćaja. Slično kao prilikom radova na parnoj strani bulevara, u potpunosti se uklanja asfalt i proširuje trasa, uz nasipanje nove podloge, nakon čega će početi i postavljanje novih ivičnjaka i popločavanje površine od preko dve hiljade kvadratnih metara. Po završetku radova,  neparna strana bulevara će izgledati znatno bolje nego do sada, i vizuelno i funkcionalno. 
 
 
 
Mole se pešaci i biciklisti da u zoni radova poštuju saobraćajnu signalizaciju i da imaju razumevanja za situaciju na terenu, a ukoliko je moguće, da koriste za kretanje suprotnu stranu ulice ili alternativne trotoare oko stambenih objekata, pre svega, zbog sopstvene bezbednosti.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6434/bagljas_staza_0.jpg