Комунални радови на Багљашу - у току комплетна реконструкција тротоара и на непарној страни Булевара Вељка Влаховића

Почели су први већи пролећни комунални радови на Багљашу, који представљају наставак обимног пројекта комплетне реконструкције тротоара дуж целог Булевара Вељка Влаховића. У овом тренутку грађевинска оператива зрењанинског предузећа “Еко Градња” изводи радове на траси дужине око 450 метара, на непарној страни булевара, између надвожњака (Улица Милана Станивуковића) и Стражиловске улице, а реконструисани тротоар биће идентичан завршеном на супротној страни улице - у бехатон плочама, ширине четири метра и ивичњаком одвојен од бициклистичке стазе. 
 
 
 
 
Реконструкција главне пешачке комуникације у највећем зрењанинском насељу наметнула се као један од приоритета у комуналном уређењу Багљаша, како због дотрајалости досадашњег тротоара, тако и због све веће фреквенције пешачког саобраћаја. Слично као приликом радова на парној страни булевара, у потпуности се уклања асфалт и проширује траса, уз насипање нове подлоге, након чега ће почети и постављање нових ивичњака и поплочавање површине од преко две хиљаде квадратних метара. По завршетку радова,  непарна страна булевара ће изгледати знатно боље него до сада, и визуелно и функционално. 
 
 
 
Моле се пешаци и бициклисти да у зони радова поштују саобраћајну сигнализацију и да имају разумевања за ситуацију на терену, а уколико је могуће, да користе за кретање супротну страну улице или алтернативне тротоаре око стамбених објеката, пре свега, због сопствене безбедности.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6434/bagljas_staza_0.jpg