Obeležava se Međunarodni dan sporta - uz radove na Gradskom stadionu, u Zrenjanin stigla i vredna atletska oprema

Međunarodni dan sporta, 6. april, ustanovljen je rezolucijom koju je 2013. godine usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, a ovaj datum je sećanje na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine. Pre donošenja rezolucije, Generalnoj skupštini se obratio naš proslavljeni teniser Novak Đoković, u ime svetskih sportista, zdušno podržavajući predloženu ideju - da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.
 
 
 
 
Ovaj datum obeležava se i u Zrenjaninu, “Evropskom gradu sporta 2021”, a u ovom trenutku značajno je istaći da se, i nakon te titule, u gradu nastavlja s ozbiljnim ulaganjima u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ukazuje na značaj sporta, kao važnog segmenta društva, i na potrebu da se u njega ulaže, kako za treninge i takmičenja vrhunskih sportista, tako i za rekreativce, školski sport i posebne kategorije sportista. Povodom Međunarodnog dana sporta, on će sutra posetiti i zrenjaninski Kajakaški klub “Begej”. 
 
 
 
 
- Zrenjanin se intenzivno priprema za organizaciju 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, kao najbolje promocije i popularizacije sporta među mladima, osnovcima i srednjoškolcima. Nedavno smo završili radove na izgradnji trim-staze u parku na “Putnikovu”, koju već koriste sportisti i rekreativci, a u toku je realizacija najznačajnije investicije u oblasti sportske infrastrukture - druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona. U okviru tog projekta, u Zrenjanin je stigla i vredna atletska oprema, neophodna za održavanje vrhunskih takmičenja na renoviranom stadionu - istakao je gradonačelnik i svim sportistima i sportskim radnicima grada uputio čestitke povodom Međunarodnog dana sporta. 
 
 
 
Atletska oprema, u vrednosti 20 miliona dinara, uskladištena je u hali sportova “Zvonimir Zvonko Vujin” i biće na raspolaganju učesnicima prvih atletskih takmičenja na Gradskom stadionu. Nakon izgradnje najsavremenije tartan-staze i borilišta, ona će biti opremljena svim neophodnim takmičarskim spravama i rekvizitima, kolicima za transport, trakama i markerima za označavanje sektora i merenje rezultata, tablama za ispis rezultata, doskočištem za skok uvis, startnim blokovima i preponama za trkačke discipline, štopericama, sudijskim zastavicama i drugim elementima koji se koriste na takmičenjima. Gradski stadion u Zrenjaninu biće u potpunosti opremljen za međunarodna atletska takmičenja, po svim standardima atletske federacije i sportski objekat na ponos grada.   
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6497/stadion_zid_radovi_0.jpg