Обележава се Међународни дан спорта - уз радове на Градском стадиону, у Зрењанин стигла и вредна атлетска опрема

Међународни дан спорта, 6. април, установљен је резолуцијом коју је 2013. године усвојила Генерална скупштина Уједињених нација, а овај датум је сећање на дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године. Пре доношења резолуције, Генералној скупштини се обратио наш прослављени тенисер Новак Ђоковић, у име светских спортиста, здушно подржавајући предложену идеју - да спорт буде признат као посебна активност у интересу међународног мира и развоја.
 
 
 
 
Овај датум обележава се и у Зрењанину, “Европском граду спорта 2021”, а у овом тренутку значајно је истаћи да се, и након те титуле, у граду наставља с озбиљним улагањима у развој спорта и спортске инфраструктуре. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура указује на значај спорта, као важног сегмента друштва, и на потребу да се у њега улаже, како за тренинге и такмичења врхунских спортиста, тако и за рекреативце, школски спорт и посебне категорије спортиста. Поводом Међународног дана спорта, он ће сутра посетити и зрењанински Кајакашки клуб “Бегеј”. 
 
 
 
 
- Зрењанин се интензивно припрема за организацију 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине, као најбоље промоције и популаризације спорта међу младима, основцима и средњошколцима. Недавно смо завршили радове на изградњи трим-стазе у парку на “Путникову”, коју већ користе спортисти и рекреативци, а у току је реализација најзначајније инвестиције у области спортске инфраструктуре - друга фаза реконструкције Градског стадиона. У оквиру тог пројекта, у Зрењанин је стигла и вредна атлетска опрема, неопходна за одржавање врхунских такмичења на реновираном стадиону - истакао је градоначелник и свим спортистима и спортским радницима града упутио честитке поводом Међународног дана спорта. 
 
 
 
Атлетска опрема, у вредности 20 милиона динара, ускладиштена је у хали спортова “Звонимир Звонко Вујин” и биће на располагању учесницима првих атлетских такмичења на Градском стадиону. Након изградње најсавременије тартан-стазе и борилишта, она ће бити опремљена свим неопходним такмичарским справама и реквизитима, колицима за транспорт, тракама и маркерима за означавање сектора и мерење резултата, таблама за испис резултата, доскочиштем за скок увис, стартним блоковима и препонама за тркачке дисциплине, штоперицама, судијским заставицама и другим елементима који се користе на такмичењима. Градски стадион у Зрењанину биће у потпуности опремљен за међународна атлетска такмичења, по свим стандардима атлетске федерације и спортски објекат на понос града.   
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6497/stadion_zid_radovi_0.jpg