Sanacija košarkaškog terena u naselju “Zeleno polje” - multifunkcionalna sportska podloga po FIBA standardima, s novim tablama i zglobnim obručima

Nakon što je 2. novembra prošle godine gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom u Novom Sadu potpisao ugovor kojim se Gradu Zrenjaninu odobravaju sredstva za sanaciju još jednog košarkaškog terena na otvorenom, u toku su radovi na tom terenu, u naselju “Zeleno polje”. 
 
 
 
 
Ugovorom vrednim 2.000.000 dinara regulisane su sve aktivnosti na sanaciji terena, uključujući čišćenje podloge, postavljanje multifunkcionalne sportske podloge, postavljanje tabli i zglobnih obruča na koševima, bojenje postojeće košarkaške konstrukcije, obeležavanje terena i drugo što je neophodno da se teren dimenzija 28,2 h 15,6 metara u potpunosti privede nameni. 
 
Radove na postavljanju podloge i obeležavanju terena izvode radnici preduzeća “Antas line” d.o.o. iz Beograda, koji su prošle godine realizovali sličan projekat i na košarkaškom terenu na Bagljašu, takođe zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Podloga je renomiranog proizvođača “Bergo Flooring” iz Švedske, sertifikovana od strane Svetske košarkaške federacije FIBA, a koristi se i za druge sportove.    
 
 
 
 
“Centar zrenjaninskog naselja “Zeleno polje” dobija savremeni košarkaški teren na otvorenom, u nastavku naših aktivnosti koje realizujemo u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu. Znamo koliko su važna ulaganja u sportsku infrastrukturu, kako u onu za vrhunska takmičenja, tako i za sve naše rekreativce i decu koja žive u velikim gradskim naseljima. Verujem da će i ovaj teren, poput onog na Bagljašu, naši sugrađani iz ovog dela grada svakodnevno i u velikom broju koristiti“, poručio je gradonačelnik Simo Salapura, povodom radova na obnovi još jednog košarkaškog terena u gradu.     
 
Ono što je privuklo pažnju, prilikom postavljanja terena, jesu tri dečaka koja su strpljivo čekala da se postavi podloga oko jednog koša, kako bi je prvi isprobali. Osim što se na njoj odlično igra košarka, za razliku od betona - može bez problema i da se legne...
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6510/teren_zeleno_polje_0.jpg