Санација кошаркашког терена у насељу “Зелено поље” - мултифункционална спортска подлога по ФИБА стандардима, с новим таблама и зглобним обручима

Након што је 2. новембра прошле године градоначелник Зрењанина Симо Салапура са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом у Новом Саду потписао уговор којим се Граду Зрењанину одобравају средства за санацију још једног кошаркашког терена на отвореном, у току су радови на том терену, у насељу “Зелено поље”. 
 
 
 
 
Уговором вредним 2.000.000 динара регулисане су све активности на санацији терена, укључујући чишћење подлоге, постављање мултифункционалне спортске подлоге, постављање табли и зглобних обруча на кошевима, бојење постојеће кошаркашке конструкције, обележавање терена и друго што је неопходно да се терен димензија 28,2 х 15,6 метара у потпуности приведе намени. 
 
Радове на постављању подлоге и обележавању терена изводе радници предузећа “Antas line” д.о.о. из Београда, који су прошле године реализовали сличан пројекат и на кошаркашком терену на Багљашу, такође захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Подлога је реномираног произвођача “Bergo Flooring” из Шведске, сертификована од стране Светске кошаркашке федерације ФИБА, а користи се и за друге спортове.    
 
 
 
 
“Центар зрењанинског насеља “Зелено поље” добија савремени кошаркашки терен на отвореном, у наставку наших активности које реализујемо у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину. Знамо колико су важна улагања у спортску инфраструктуру, како у ону за врхунска такмичења, тако и за све наше рекреативце и децу која живе у великим градским насељима. Верујем да ће и овај терен, попут оног на Багљашу, наши суграђани из овог дела града свакодневно и у великом броју користити“, поручио је градоначелник Симо Салапура, поводом радова на обнови још једног кошаркашког терена у граду.     
 
Оно што је привукло пажњу, приликом постављања терена, јесу три дечака која су стрпљиво чекала да се постави подлога око једног коша, како би је први испробали. Осим што се на њој одлично игра кошарка, за разлику од бетона - може без проблема и да се легне...
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6510/teren_zeleno_polje_0.jpg