Nov podsticaj Pokrajine unapređenju vodovodne i kanalizacione mreže Grada Zrenjanina: 2,2 miliona dinara za tehničku dokumentaciju

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas je u Novom Sadu, u Pokrajinskoj vladi Vojvodine, potpisao ugovor o dodeli sredstava po Konkursu za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini. Na osnovu tog konkursa, Gradu Zrenjaninu opredeljeno je 2,2 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat povezivanja vodovodne mreže Ečke i Stajićeva na vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. 
 
Ugovor je zameniku gradonačelnika uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a svečanosti je prisustvovao i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić. Mirović je danas uručio 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave, a ukupan iznos dodeljenih sredstava iznosi više od 1,2 milijarde dinara.
 
 
 
Povezivanjem Ečke i Stajićeva na gradski vodovodni sistem rešiće se problem “metanske” vode sa izvorišta u Stajićevu, ali i omogućiti nova izgradnja i infrastrukturno opremanje Ečke, koja je, zahvaljujući industrijskoj zoni “Jugoistok”, praktično postala deo grada.  
 
AP Vojvodina nastavlja tako da podržava projekte unapređenja vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji Grada Zrenjanina. Podsećamo, pokrajinskim sredstvima u iznosu od 40 miliona dinara počela je prva faza rekonstrukcije dotrajale vodovodne mreže na području grada Zrenjanina i radovi su izvedeni u naselju “Ruža Šulman”. Grad Zrenjanin participirao je sopstvenim sredstvima od 20 miliona dinara rekonstrukciju kompletne vodovodne mreže u tom naselju, u dužini od oko 2,5 kilometra, a ima pripremljene projekte za još pet mesnih zajednica u gradu. Ukupna dužina cevovoda koji treba da se zameni iznosi 19 kilometara.
 
 
 
Takođe, Pokrajina je prošle godine opredelila i 5,3 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže sa potisnim cevovodom do Zrenjanina za naseljeno mesto Aradac. Iz budžeta grada za tu namenu je izdvojeno još 1,2 miliona dinara, do ukupne procenjene vrednosti projekta od 6,5 miliona dinara. Izrada tehničke dokumentacije je prvi korak ka izgradnji same mreže u tom selu, kojom će još jedno naselje u “prvom prstenu” oko grada biti priključeno na gradsku mrežu i time rešiti dugogodišnje probleme. Predviđena je fazna izgradnja oko 30 kilometara cevovoda i priključaka za oko 1290 domaćinstava, kao i izgradnja potisnog voda kojim će mreža u Aradcu biti priključena na gradski kanalizacioni sistem.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6555/NS_UGOVORI_MIROVIC_0.jpg