Petoro sportista iz Zrenjanina brani boje reprezentacije Srbije na XIX Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oranu

Odbojkašica Rada Perović, karatisti Marina Radičević i Đorđe Salapura, plivač Nikola Aćin i rvač Viktor Nemeš zrenjaninski su sportisti koji učestvuju na XIX Mediteranskim igrama, otvorenim juče u alžirskom gradu Oranu. Oni će braniti boje reprezentacije Srbije koju na ovom takmičenju ukupno predstavlja 151 sportista.
 
Rada Perović članica je ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, karatistkinja Marina Radičević nastupiće u kategoriji do 68 kg, a karatista Đorđe Salapura u kategoriji do 75 kg. Nikola Aćin plivaće u disciplinama 4h100 metara slobodno štafeta, 50 i 100 metara slobodno i 100 metara leđno, dok će rvač Viktor Nemeš nastupiti u kategoriji do 77 kg, grčko-rimskim stilom.
 
    
 
  
 
Zrenjaninci nastavljaju tako tradiciju nastupa na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima. Mediteranske igre okupiće sportiste iz 25 zemalja, sa tri kontinenta, koji će se takmičiti u 24 sporta i 292 discipline. Republika Srbija, iako nema izlaz na more, član je Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara i učesnik sportskih igara mediteranskih zemalja, na osnovu osnivačkih prava.
 
Domaćin XIX Mediteranskih igara je drugi po veličini grad i luka u Alžiru, Oran, a igre traju do 6. jula.
 
 
Fotografije: Olimpijski komitet Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6622/Rada-Perovic-0.jpg