Петоро спортиста из Зрењанина брани боје репрезентације Србије на XIX Медитеранским играма у алжирском граду Орану

Одбојкашица Рада Перовић, каратисти Марина Радичевић и Ђорђе Салапура, пливач Никола Аћин и рвач Виктор Немеш зрењанински су спортисти који учествују на XIX Медитеранским играма, отвореним јуче у алжирском граду Орану. Они ће бранити боје репрезентације Србије коју на овом такмичењу укупно представља 151 спортиста.
 
Рада Перовић чланица је женске одбојкашке репрезентације Србије, каратисткиња Марина Радичевић наступиће у категорији до 68 кг, а каратиста Ђорђе Салапура у категорији до 75 кг. Никола Аћин пливаће у дисциплинама 4х100 метара слободно штафета, 50 и 100 метара слободно и 100 метара леђно, док ће рвач Виктор Немеш наступити у категорији до 77 кг, грчко-римским стилом.
 
    
 
  
 
Зрењанинци настављају тако традицију наступа на великим међународним спортским такмичењима. Медитеранске игре окупиће спортисте из 25 земаља, са три континента, који ће се такмичити у 24 спорта и 292 дисциплине. Република Србија, иако нема излаз на море, члан је Међународног комитета Медитеранских игара и учесник спортских игара медитеранских земаља, на основу оснивачких права.
 
Домаћин XIX Медитеранских игара је други по величини град и лука у Алжиру, Оран, а игре трају до 6. јула.
 
 
Фотографије: Олимпијски комитет Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6622/Rada-Perovic-0.jpg