Počela “Evropska nedelja sporta” i u Zrenjaninu - održan “sportsko-zabavni poligon”, narednih dana niz sportskih programa i dešavanja

Manifestacija “Evropska nedelja sporta” otvorena je danas u svim gradovima domaćinima, a Zrenjaninci su se tim povodom okupili na Trgu slobode, gde je, nakon ceremonije otvaranja, organizovan i “sportsko-zabavni poligon”, uz učešće dece predškolskog i nižeg školskog uzrasta. 
 
 
 
 
Otvarajući manifestaciju, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina i nekadašnja državna reprezentativka u atletici Vukosava Đapić Atanacković, rekla je da su na teritoriji Srbije u organizaciju Evropske nedelje sporta ove godine uključeni Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. 
- Slogan ove akcije je “Budi aktivan”, a ona se održava širom Evrope, od danas do 30. septembra. Zrenjanin je od ove godine uključen u manifestaciju, a svakako smo uključeni zbog dobrih rezultata u oblasti sporta, pre svega u organizovanju međunarodnih takmičenja na državnom i pokrajinskom nivou. Primarni cilj ove manifestacije jeste da što veći broj građana uključimo u bavljenje nekom fizičkom aktivnošću, bez obzira na njihovu fizičku spremnost ili godine starosti - poručila je Đapić Atanacković. 
 
 
 
 
Jedan od nosilaca projekta “Evropske nedelje sporta” u Zrenjaninu je i Savez za školski sport, čija predsednica Kristina Bačić ističe da je ideja da se u sportske aktivnosti uključi i što više dece iz školskog sporta.
- Cilj je da se za sportske aktivnosti zainteresuju, pre svega, ona deca koja ne treniraju u okviru nekih sportskih ili školskih klubova i da se unapredi školski sport. On ima predviđen kalendar takmičenja i podrazumeva veći broj sportova, ali nam je želja da se u njih uključi što više učenika, pre svega srednjoškolaca, koji su najmanje fizički aktivni i bave se sportom u malom procentu. Ne mora to biti profesionalni sport, već nam je akcenat upravo na bavljenju rekreativnim sportom i da kroz njega aktiviramo što više mladih. “Evropska nedelja sporta” predstavlja jednu od mogućnosti da se sport približi deci - rekla je Bačić. 
 
Manifestacija se nastavlja sutra, u tržnom centru BIG, gde će biti održana tradiconalna “Trka za srećnije detinjstvo”, s početkom u 10 časova. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6733/Evropska_nedelja_sporta_Zrenjanin_0.jpg