Почела “Европска недеља спорта” и у Зрењанину - одржан “спортско-забавни полигон”, наредних дана низ спортских програма и дешавања

Манифестација “Европска недеља спорта” отворена је данас у свим градовима домаћинима, а Зрењанинци су се тим поводом окупили на Тргу слободе, где је, након церемоније отварања, организован и “спортско-забавни полигон”, уз учешће деце предшколског и нижег школског узраста. 
 
 
 
 
Отварајући манифестацију, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина и некадашња државна репрезентативка у атлетици Вукосава Ђапић Атанацковић, рекла је да су на територији Србије у организацију Европске недеље спорта ове године укључени Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта. 
- Слоган ове акције је “Буди активан”, а она се одржава широм Европе, од данас до 30. септембра. Зрењанин је од ове године укључен у манифестацију, а свакако смо укључени због добрих резултата у области спорта, пре свега у организовању међународних такмичења на државном и покрајинском нивоу. Примарни циљ ове манифестације јесте да што већи број грађана укључимо у бављење неком физичком активношћу, без обзира на њихову физичку спремност или године старости - поручила је Ђапић Атанацковић. 
 
 
 
 
Један од носилаца пројекта “Европске недеље спорта” у Зрењанину је и Савез за школски спорт, чија председница Кристина Бачић истиче да је идеја да се у спортске активности укључи и што више деце из школског спорта.
- Циљ је да се за спортске активности заинтересују, пре свега, она деца која не тренирају у оквиру неких спортских или школских клубова и да се унапреди школски спорт. Он има предвиђен календар такмичења и подразумева већи број спортова, али нам је жеља да се у њих укључи што више ученика, пре свега средњошколаца, који су најмање физички активни и баве се спортом у малом проценту. Не мора то бити професионални спорт, већ нам је акценат управо на бављењу рекреативним спортом и да кроз њега активирамо што више младих. “Европска недеља спорта” представља једну од могућности да се спорт приближи деци - рекла је Бачић. 
 
Манифестација се наставља сутра, у тржном центру БИГ, где ће бити одржана традицонална “Трка за срећније детињство”, с почетком у 10 часова. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6733/Evropska_nedelja_sporta_Zrenjanin_0.jpg