Četvrti "Noćni bazar" biće održan u subotu, 25. marta na prostoru "Male pijace" u Jug Bogdanovoj – predstaviće se 50 lokalnih i 90 izlagača iz drugih sredina

„Noćni bazar“ uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije, Kulturnog centra i preduzeća „Pijace i parkinzi“, biće održan u subotu, 25. marta na prostoru „Male pijace“ u Jug Bogdanovoj ulici, najavila je danas pomoćnica gradonačelnika Marija Damjanović i pozvala sugrađane da posete ovu manifestaciju koja se po četvrti put održava u našem gradu. 
 
 
 
Marija Radojčić organizatorka „Novosadskog noćnog bazara“ kazala je da su do sada održana tri veoma uspešna bazara, ali da je primećeno da se lokalni izlagači prijavljuju u malom broju.
- Smatrali smo da to za njih nije dobro, da radimo u lokalnoj samoupravi gde izlagači ne reaguju i ne odazivaju. Razgovarali smo da sa pomoćnicom Damjanović koja je uključila ostale institucije kako bismo imali veći odziv lokalnih izlagača i koncipirali celu priču, jer, ako primera radi, dođe izlagač iz Smedereva grehota je da ne dođe neko iz Zrenjanina. Verujem da će i odziv ljudi sa strane biti bolji i da će sve proći u najboljem redu, a verujem da će se Zrenjaninci odazvati kao i do sada i na taj način pomoći malim proizvođačima– rekla je ona.
 
 
Radojčić je kazala da će se ove godine predstaviti 50 odsto više lokalnih izlagača, njih oko pedeset, kao i devedeset izlagača iz drugih sredina, a da će ponuda biti zanimljiva i šarenolika, uz „živu svirku“. 
 
Direktorka Turističke organizacije Zrenjanina Sanja Petrović navela je da je pred nama 4. „Noćni bazar“, ali da po se prvi put grad Zrenjanin zajedno sa Kulturni centrom i Turističkom organizacijom finansijski i organizaciono priključio i podržao realizaciju projekta. 
 

-  Procenjeno je da je to zaista vredna manifestacija sa tendecijom rasta koja može da doprinese našim malim proizvođačima da postanu vidljiviji i da prošire svoj biznis, tako da smo se svi zajedno uključili i dali podršku organizacionom timu „Noćnog bazara“, da svi zajedno realizujemo ovaj projekat koji bi trebalo da nadmaši prethodna tri u Zrenjaninu – rekla je ona.
 
 
Branislav Dobrijević, rukovodilac odeljenja pijaca u JKP “Pijace i parkinzi” takođe je izrazio očekivanje da ovaj „Noćni bazar“ nadmašiti prethodne i pozvao Zrenjanince da dođu u subotu, od 17- 23 sata na Malu pijacu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6949/Nocni_bazar_0.jpg