Gradonačelnik prisustvovao otvaranju moto sezone – važno je podići svest ljudi o bezbednosti motociklista u našem gradu

Gradonačelnik Simo Salapura prisustvovao je regionalnom otvaranju moto sezone održanom na glavnom gradskom trgu i razgovarao sa zrenjaninskim motociklistima koji su i ove godine pokazali humanost. 

 

 

Motociklisti su gradonačelnika upoznali sa humanitarnim aktivnostima koje realizuju, a dogovoreno je i da se, budući da su upravo motociklisti najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, uz podršku gradonačelnika, koji je ukazao na važnost podizanja svesti ostalih vozača na bezbednosti motocilkista, Grada Zrenjanina, odnosno, Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zrenjanina uskoro organizuje zajednička akcija koja bi za cilj imala povećanje njihove bezbednosti.

 

 

Predsednik Moto kluba „Petrovrgrad“ Ivan Popov  kazao je i da su današnjim otvaranjem moto sezone želeli da ostalim učesnicima u saobraćaju ukažu da su motoristi ponovo na putevima i da obrate pažnju na njihovu bezbednost.

 


Rekao je i da se otvaranje moto sezone sada već tradicionalno održava sa akcijom „Moto zeka“ u kojoj ove godine učestvuje petnaestak klubova iz našeg grada i okoline, kao i prijatelji iz Surčina, Stare pazove i drugih gradova, a da su ove godine u Zrenjanin stigli i gosti iz Slovenije.        

 

 

Inače, zrenjaninski motociklisti, članovi moto klubova „Petrovgrad“, „Panonski vukovi“ i „Road Flyerss“ već trinaesti put organizuju humanitarnu akciju „Moto zeke“, kojoj se odazivaju i članovi drugih klubova iz okoline, i daruju poklone deci iz „Alternative“, a ove godine, deo novca izdvojili su i za novoosnovano udruženje za pomoć osobama sa autizmom srednjobanatskog okruga  „Plavi krug“.

 

 

Jedan od koordinatora i tvorac akcije „Moto zeka“ Miša Hromčik rekao je da je namera da obraduju decu povodom uskršnjih praznika. Kako je naveo, 20.000 dinara opredelili su za udruženje „Plavi krug“ i pripremili izdašne paketiće za svoje drugare iz „Alternative“ i donirali 20.000 dinara tom centru za kupovinu pribora i učila koja deca koriste tokom boravka.

 

 

Članice udruženja „Plavi krug“ Sunčica Marić i Lana Vasić kazale su da im pomoć mnogo znači i da će im dati „vetar u leđa“.      
Nakon darivanja poklona deci iz „Alternative“ direktorka centra „Most“ Nevena Montresor zahvalivši motociklistima izjavila je da su „Moto zeke“ i Moto Deda mraz“ ljubav koja traje već trinaest godina.

 


- Nas motociklisti obraduju za Novu godinu i Uskrs, a naša deca ih mnogo vole i znaju ih od kada su bili mali. Njihova pažnja deci mnogo znači, nama mnogo znači i mi se iznova i iznova radujemo – kazala je Montresor. 

  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6972/MOTO_SEZONA_00.jpg