U Gradskoj bašti uručene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa za najlepša dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina

Grad Zrenjanin i JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin raspisali su  “Konkurs za izbor najlepšeg dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina”, a danas su u Gradskoj bašti uručene nagrade najuspešnijima.
 
Direktor preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković zahvalio se svima koji su učestvovali na ovom konkursu koji je za cilj imao da podstakne ekološku svest, jer, kako je naveo, ako svako sredi svoje dvorište i prostor ispred svoje kuće i zgrade, i država će nam biti lepša. 
- Zahvaljujem svima u ime „Čistoće i zelenila“ i u ime Grada i želim da uživate u svojim dvorištima i terasama i nadam se da ćete ovim nagradama upotpuniti prostor koji smo ocenjivali, uz nadu da se vidimo i sledeće godine – rekao je on.
 
 
 
Konkurs je trajao do 1. juna. Komisija za izbor je razmotrila je ukupno 29 pristiglih prijava, posetila dvorišta i terase, koja su bila u najužem izboru i odlučila o pobednicima, koji će biti nagrađeni.
 
U kategoriji Najlepše dvorište prva nagrada - sadni materijal u vrednosti od 25.000 dinara u Rasadniku JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin,  pripala je Deliji Prošić, druga nagrada - sadni materijal u vrednosti od 15.000 dinara u Rasadniku dodeljena je Zlatomiru Kozlovačkom, dok je trećenagrađena Jasmina Madžarov kojoj je dodeljen vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju “Uradi sam”.
 
 
 
Za najlešu terasu proglašena je terasa Anice Batinić iz Lazareva, koja je nažalost bila sprečena da danas primi nagradu - sobne biljke u vrednosti od 25.000 dinara u cvećari “Jasmin”.
 
Druga nagrada – sobne biljke u vrednosti od 15.000 dinara u cvećari “Jasmin” uručena je Jeleni Gavrić iz Zrenjanina, a treća nagrada - vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju “Uradi sam” Čabi Bakošu iz Mužlje. 
 
Delija Prošić  kazala je da je do najlepšeg dvorišta dovela velika ljubav prema prirodi, kao i malo truda u odnosu na radost koju dvorište pruža.
- Vas tada svako jutro bude cvrkut ptica, leptiri, razni mirisi. U prirodu sam se zaljubila davnih dana, jer se bavim turizmom, i gledajući sve lepote sveta želela sam da i u svom dvorištu napravim deo godišnjeg odmora svakog dana – rekla je ona.  
 
U uređenju dvorišta najveću pomoć, kazala je, ima od svog unuka Bogdana Prošića i zbog toga će ovu nagradu dodeliti njemu, odnosno vrtiću „Crvenkapa“, kako bi ulepšali dvorište vrtića.   
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7055/NAJLEPSA_BASTA_2023_0.jpg