У Градској башти уручене награде најуспешнијим учесницима конкурса за најлепша дворишта и терасе на територији града Зрењанина

Град Зрењанин и ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин расписали су  “Конкурс за избор најлепшег дворишта и терасе на територији града Зрењанина”, а данас су у Градској башти уручене награде најуспешнијима.
 
Директор предузећа „Чистоћа и зеленило“ Немања Милинковић захвалио се свима који су учествовали на овом конкурсу који је за циљ имао да подстакне еколошку свест, јер, како је навео, ако свако среди своје двориште и простор испред своје куће и зграде, и држава ће нам бити лепша. 
- Захваљујем свима у име „Чистоће и зеленила“ и у име Града и желим да уживате у својим двориштима и терасама и надам се да ћете овим наградама употпунити простор који смо оцењивали, уз наду да се видимо и следеће године – рекао је он.
 
 
 
Конкурс је трајао до 1. јуна. Комисија за избор је размотрила је укупно 29 пристиглих пријава, посетила дворишта и терасе, која су била у најужем избору и одлучила о победницима, који ће бити награђени.
 
У категорији Најлепше двориште прва награда - садни материјал у вредности од 25.000 динара у Расаднику ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин,  припала је Делији Прошић, друга награда - садни материјал у вредности од 15.000 динара у Расаднику додељена је Златомиру Козловачком, док је трећенаграђена Јасмина Маџаров којој је додељен ваучер у вредности од 10.000 динара за радњу “Уради сам”.
 
 
 
За најлешу терасу проглашена је тераса Анице Батинић из Лазарева, која је нажалост била спречена да данас прими награду - собне биљке у вредности од 25.000 динара у цвећари “Јасмин”.
 
Друга награда – собне биљке у вредности од 15.000 динара у цвећари “Јасмин” уручена је Јелени Гаврић из Зрењанина, а трећа награда - ваучер у вредности од 10.000 динара за радњу “Уради сам” Чаби Бакошу из Мужље. 
 
Делија Прошић  казала је да је до најлепшег дворишта довела велика љубав према природи, као и мало труда у односу на радост коју двориште пружа.
- Вас тада свако јутро буде цвркут птица, лептири, разни мириси. У природу сам се заљубила давних дана, јер се бавим туризмом, и гледајући све лепоте света желела сам да и у свом дворишту направим део годишњег одмора сваког дана – рекла је она.  
 
У уређењу дворишта највећу помоћ, казала је, има од свог унука Богдана Прошића и због тога ће ову награду доделити њему, односно вртићу „Црвенкапа“, како би улепшали двориште вртића.   
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7055/NAJLEPSA_BASTA_2023_0.jpg