Gradonačelnik Salapura u poseti zrenjaninskoj "Ekogradnji" – u planu realizacija novih projekata i povećanje broja zaposlenih  

U nastavku obilaska domaćih i stranih preduzeća koja posluju na teritoriji našeg grada, gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas preduzeće „Ekogradnja“ i tom prilikom razgovarao sa nadležnima u tom zrenjaninskom preduzeću.
 
Posle obilaska fabrike betona, laboratorije za ispitivanje betona i asfaltne baze u blizini industrijske zone “Jugoistok“, gde je smeštena i centrala tog preduzeća, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što „Ekogradnja“, kao najveće proizvodno preduzeće u našem gradu, ostvaruje odlične poslovne rezultate koji se ogledaju kroz veliki broj zaposlenih radnika, ali i kroz planove za otvaranje novih radnih mesta. 
 
 
 

-  Ova kompanija  je najveći domaći investitor na teritoriji grada Zrenjanina kada je u pitanju građevinarstvo, preko tri stotine zaposlenih, tradicija duga više od dve decenije i od samih početaka do danas više puta povećavala je proizvodne kapacitete, proširivala je vrste delatnosti i povećavala broj zaposlenih. Preduzeće posluje na četiri lokacije u našem gradu, a ono što je veoma bitno jeste da se očekuje još jedna investicija u sklopu ovog kompleksa vredna čak 3 miliona evra kojom će „Ekogradnja“ unaprediti svoju proizvodnju  - rekao je gradonačelnik Salapura. 
 
Ocenio je da je reč o kompaniji poznatoj po niskogradnji, visokogradnji i hidrogradnji i izrazio zadovoljstvo što takva uspešna firma posluje u našem gradu.
- Moramo reći da su i ostale lokalne zrenjaninske kompanije imale veoma velike benefite kad je u pitanju izgradnja kompleksa kompanije “Linglong,” konkretno „Ekogradnja“ je ostvarila izuzetnu saradnju sa tom kineskom kompanijom i to se naravno ogleda u proširenju delatnosti i kapaciteta koji su danas na kompleksu kompanije itekako vidljivi – dodao je on.
 
 
 
 
Tehnički direktor „Ekogradnje“ Slobodan Milin istakao je da je reč o porodičnoj firmi koja se dugi niz godina bavi građevinarstvom, proizvodnjom građevinskog materijala od peska, frakcija za betone i asfalt, do transportnog betona, a da se bave i proizvodnjom asfalta i betonske galanterije.
- Trenutno je tri stotine stalno zaposlenih radnika, njih dvadeset je tehničkih lica - inženjera, a poslujemo na teritoriji od oko sto kilometara u Zrenjaninu i okolini, dok u okruženju realizujemo i veće projekte – kazao je Milin. 
 
Naveo je i da je u planu izgradnja novog proizvodnog pogona, u kom će se proizvoditi prefabrikovani betonski elementi za industrijske hale i mostove.
- Namera nam je i da realizujemo gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u naselju “Bagljaš”, u blizini tržnog centra BIG, a svi ti novi poslovi stvoriće mogućnost za zapošljavanje još najmanje sto novih radnika – rekao je Milin.
 
 
 
 
Tomislav Milin, osnivač i generalni direktor firme, ukazao je i na deo kompleksa tog preduzeća gde se radi reciklaža građevinskog otpada. Kako je objasnio, na tom mestu doprema se sav građevinski otpad (asfalt, beton, cigla, armatura i slično) koji bi ranije bio otpreman na neku od divljih deponija u gradu i posebnim mašinama drobilicama reciklira za ponovnu upotrebu, što pored ekonomskog ima i značaj i na polju ekologije.    
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7155/Ekogradnja_poseta_0.jpg