Odbojkašice Srbije evropske vicešampionke, posebne čestitke za Zrenjaninke Maju Ognjenović i Aleksandru Uzelac

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sinoć je osvojila srebrnu medalju na 33. Evropskom prvenstvu u Belgiji, nakon što je u dramatičnom finalnom meču poražena od reprezentacije Turske rezultatom 3:2. Reprezentaciju Srbije predvodila je kapiten Maja Ognjenović, a uz nju, kao debitant u seniorskoj selekciji, na Evropskom prvenstvu nastupila je i Zrenjaninka Aleksandra Uzelac.
 

Na osvojenom evropskom srebru Maji Ognjenović i Aleksandri Uzelac čestitao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
- Upućujem sve čestitke Maji, Aleksandri i saigračicama, kao i stručnom štabu reprezentacije, na još jednoj vrednoj medalji za našu zemlju, posle izvanrednih nastupa na Evropskom šampionatu uz koje su uživali svi ljubitelji odbojke i sporta. Vaše igre u reprezentaciji dokazuju da odbojka zauzima istaknuto mesto u velikoj zrenjaninskoj sportskoj porodici, da je uvek imala i ima talenata i kvalitetnih igračica, i ponosimo se svakom vašom osvojenom medaljom - poručio je gradonačelnik Salapura.
 
  
 
 Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1985. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Osim dve olimpijske medalje - u Rio de Žaneiru 2016. godine  i Tokiju 2021. godine - sa reprezentacijom Srbije osvojila je jedno svetsko i dva evropska prvenstva, a sada i tri druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta.  
 
Aleksandra Uzelac rođena je u Zrenjaninu 2004. godine i ovo joj je prvo veliko takmičenje u kom je nastupila za seniorsku selekciju Srbije. Prve odbojkaške korake načinila je u OK "Bagljaš", kod trenera Milenka Vukovića. Tri godine nastupala je za OK "Železničar" iz Lajkovca, a od ove godine članica je kluba "Flumineze" iz Brazila.
 
Fotografije: Odbojkaški savez Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7152/Odbojkasice_EP_2023_0.jpg