Oдбојкашице Србије европске вицешампионке, посебне честитке за Зрењанинке Мају Огњеновић и Александру Узелац

Женска одбојкашка репрезентација Србије синоћ је освојила сребрну медаљу на 33. Европском првенству у Белгији, након што је у драматичном финалном мечу поражена од репрезентације Турске резултатом 3:2. Репрезентацију Србије предводила је капитен Маја Огњеновић, а уз њу, као дебитант у сениорској селекцији, на Европском првенству наступила је и Зрењанинка Александра Узелац.
 

На освојеном европском сребру Маји Огњеновић и Александри Узелац честитао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
- Упућујем све честитке Маји, Александри и саиграчицама, као и стручном штабу репрезентације, на још једној вредној медаљи за нашу земљу, после изванредних наступа на Европском шампионату уз које су уживали сви љубитељи одбојке и спорта. Ваше игре у репрезентацији доказују да одбојка заузима истакнуто место у великој зрењанинској спортској породици, да је увек имала и има талената и квалитетних играчица, и поносимо се сваком вашом освојеном медаљом - поручио је градоначелник Салапура.
 
  
 
 Маја Огњеновић рођена је у Зрењанину 1985. године, а одбојку је почела да игра у ОШ “2. октобар”. Тренирала је у зрењанинском ОК “Поштар”, одакле је, као велики таленат, прешла у београдску “Црвену звезду”. Осим две олимпијске медаље - у Рио де Жанеиру 2016. године  и Токију 2021. године - са репрезентацијом Србије освојила је једно светско и два европска првенства, а сада и три друга и једно треће место на шампионатима Старог континента.  
 
Александра Узелац рођена је у Зрењанину 2004. године и ово јој је прво велико такмичење у ком је наступила за сениорску селекцију Србије. Прве одбојкашке кораке начинила је у ОК "Багљаш", код тренера Миленка Вуковића. Три године наступала је за ОК "Железничар" из Лајковца, а од ове године чланица је клуба "Флуминезе" из Бразила.
 
Фотографије: Одбојкашки савез Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7152/Odbojkasice_EP_2023_0.jpg