Projektu "Penzionerske kartice nove generacije" od danas se pridružilo četrnaest privrednih subjekata, javnih preduzeća i ustanova iz Zrenjanina

Gradonačelnik Simo Salapura prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Republičkog fonda PIO – Filijala Zrenjanin i privrednih subjekata sa teritorije našeg grada koji su se priključiti projektu „Penzionerske kartice nove generacije“ 

 

 

Gradonačelnik je u ime Grada Zrenjanina i Udruženja penzionera grada Zrenjanina  zahvalio predstavnicima privatnih i javnih preduzeća i ustanova koji su se pokazali kao društveno – odgovorni i priključivši se ovoj akciji pokazali dobar gest i kako i na koji način se treba ophoditi prema starijima.
Gradonačelnik je kazao i da Grad posebno prati smernice Vlade Republike Srbije kada je u pitanju podrška ljudima u trećem dobu, a da će te podrške biti i u buduće uz nove programe koji su u pripremi.

 


 
Direktor PIO – Filijale Zrenjanin Dejan Dimitrijević rekao je da je reč o prvom takvom potpisivanju u gradu Zrenjaninu, a na zajedničku inicijativu Republičkog PIO fonda i gradonačelnika Salapure.
- Danas smo potpisali sporazume sa četrnaest privrednih subjekata, u postupku su potpisivanja sporazuma, odnosno odobravanja i davanja saglasnosti na sporazume sa još nekoliko privrednih subjekata koji su se javili putem platforme. Ovim putem pozvao bih sve privredne subjekte koji su zainteresovani za saradnju sa akcijom novih penzionerskih kartica da se prijave putem sajta Pio fonda na kome postoji Javni poziv i na taj način omoguće dodatne pogodnosti našim najstarijim građanima Republike Srbije – rekao je Dimitrijević.

 

 

Ono što je bitno da znaju svi korisnici penzionerskih kartica, naveo je, jeste da će penzionerske kartice moći da koriste u bilo kom gradu i u bilo kom objektu koji je označen kao partner u projektu novih penzionerskih kartica.

Suzana Aćin, korisnica penzionerske kartice, a ujedno i predstavnica firme „As komerc“ – prodavnice boja i lakova sa kojom je potpisan sporazum kazala je da su akciju države prihvatili i odobrili dugotrajni popust za penzionere i korisnike penzionerskih kartica. 
- Bila sam među prvima koja se prijavila za svoju penzionersku karticu, a nadam se da će odaziv ostalih preduzetnika i firmi biti još veći kako bi pomogli našim najstarijim sugrađanima – rekla je ona. 

 


  
Predsednik Udruženja penzionera grada Zrenjanina Slavko Šućurević rekao je da je o penzionerskim karticama bilo reči u štampi, a da je današnji susret bila prilika i za pitanja, ali i sugestije penzoionera.
- Sa danas potpisanim sporazumima se ne završava čin, danas smo započeli ono o čemu smo ranije govorili. Drago nam je da će u narednom periodu niz usluga našim penzionerima pružiti i Gradska narodna biblioteka, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Sportski objekti i nekoliko privatnih preduzeća – rekao je Šućurević i dodao da je i deo velikih trgovinskih sistema potpisalo ugovore na nivou države. 

 

 

Sporazum su danas potpisali i predstavnici prodavnice sportske opreme „Mister bin“, Optike „Iris“, Optike „Vuk“, Zemljoradničke zadruge „Zrno“, „As komerc“, firma „Šmrki šop „ iz Sečnja, a u narednim danima biće potpisani i sa Auto moto tehničkim centrom i još nekoliko privrednih subjekata.   
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7177/UGOVORI_PENZIONERSKE_KARTICE_0.jpg