Пројекту "Пензионерске картице нове генерације" од данас се придружило четрнаест привредних субјеката, јавних предузећа и установа из Зрењанина

Градоначелник Симо Салапура присуствовао је данас потписивању уговора између Републичког фонда ПИО – Филијала Зрењанин и привредних субјеката са територије нашег града који су се прикључити пројекту „Пензионерске картице нове генерације“ 

 

 

Градоначелник је у име Града Зрењанина и Удружења пензионера града Зрењанина  захвалио представницима приватних и јавних предузећа и установа који су се показали као друштвено – одговорни и прикључивши се овој акцији показали добар гест и како и на који начин се треба опходити према старијима.
Градоначелник је казао и да Град посебно прати смернице Владе Републике Србије када је у питању подршка људима у трећем добу, а да ће те подршке бити и у будуће уз нове програме који су у припреми.

 


 
Директор ПИО – Филијале Зрењанин Дејан Димитријевић рекао је да је реч о првом таквом потписивању у граду Зрењанину, а на заједничку иницијативу Републичког ПИО фонда и градоначелника Салапуре.
- Данас смо потписали споразуме са четрнаест привредних субјеката, у поступку су потписивања споразума, односно одобравања и давања сагласности на споразуме са још неколико привредних субјеката који су се јавили путем платформе. Овим путем позвао бих све привредне субјекте који су заинтересовани за сарадњу са акцијом нових пензионерских картица да се пријаве путем сајта Пио фонда на коме постоји Јавни позив и на тај начин омогуће додатне погодности нашим најстаријим грађанима Републике Србије – рекао је Димитријевић.

 

 

Оно што је битно да знају сви корисници пензионерских картица, навео је, јесте да ће пензионерске картице моћи да користе у било ком граду и у било ком објекту који је означен као партнер у пројекту нових пензионерских картица.

Сузана Аћин, корисница пензионерске картице, а уједно и представница фирме „Ас комерц“ – продавнице боја и лакова са којом је потписан споразум казала је да су акцију државе прихватили и одобрили дуготрајни попуст за пензионере и кориснике пензионерских картица. 
- Била сам међу првима која се пријавила за своју пензионерску картицу, а надам се да ће одазив осталих предузетника и фирми бити још већи како би помогли нашим најстаријим суграђанима – рекла је она. 

 


  
Председник Удружења пензионера града Зрењанина Славко Шућуревић рекао је да је о пензионерским картицама било речи у штампи, а да је данашњи сусрет била прилика и за питања, али и сугестије пензоионера.
- Са данас потписаним споразумима се не завршава чин, данас смо започели оно о чему смо раније говорили. Драго нам је да ће у наредном периоду низ услуга нашим пензионерима пружити и Градска народна библиотека, Народно позориште „Тоша Јовановић“, Спортски објекти и неколико приватних предузећа – рекао је Шућуревић и додао да је и део великих трговинских система потписало уговоре на нивоу државе. 

 

 

Споразум су данас потписали и представници продавнице спортске опреме „Мистер бин“, Оптике „Ирис“, Оптике „Вук“, Земљорадничке задруге „Зрно“, „Ас комерц“, фирма „Шмрки шоп „ из Сечња, а у наредним данима биће потписани и са Ауто мото техничким центром и још неколико привредних субјеката.   
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7177/UGOVORI_PENZIONERSKE_KARTICE_0.jpg