Najmasovnija do sada Ulična trka u Ečki, prvi put održan u Zrenjaninu i Kup Srbije u sportskom obaranju ruke

Više od 600 učesnika pojavilo se na startu 3. Ulične trke u Ečki, održane juče u tom mestu, čime je postignut nov rekord u masovnosti. U tri seniorske discipline - 10 km, 5 km i štafeti 2h5 km - kroz cilj je prošlo 552 učesnika, među njima i brojni učesnici iz inostranstva. Trku na 5 kilometara i ovoga puta uspešno je završio gradonačelnik Simo Salapura, koji je stazu prešao sa svojim saradnicima - pomoćnikom gradonačelnika Rajkom Kapelanom i načelnikom Gradske uprave Nenadom Domjeskovim
 
 
 

- Svake godine ovde se postavlja rekord u broju učesnika, isti je slučaj i sa polumaratonom i maratonom u našem gradu, što pokazuje da se Zrenjanin pozicionirao na trkačkoj mapi Srbije, ali i regiona, van granica naše zemlje. Prelep ambijent, lepo vreme, odlična organizacija, na čemu se zahvaljujem svima koji su dali doprinos da se pošalje još jedna lepa slika iz Ečke, još jedna lepa slika iz Zrenjanina, u svetlu titule koju smo poneli 2021. godine, "Evropskog grada sporta". Drago nam je što smo i ovog puta ugostili brojne takmičare iz inostranstva i drugih gradova naše zemlje - istakao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
 
Pobednik 3. Ulične trke u Ečki je Uroš Gutić, dugoprugaš iz Banja Luke i najbolji atletičar Republike Srpske, koji je 10 kilometara pretrčao u vremenu 31 min 20 sek, i u "foto finišu" samo sekundu izmakao drugoplasiranom Rusu Vjačeslavu Sokolovu (00:31:21). Prošlogodišnji pobednik i rekorder staze, tamnoputi Kenijac Stenli Kipruto, ovoga puta zauzeo je treće mesto, u vremenu 00:32:06. U ženskoj konkurenciji slavila je Nevena Jovanović (00:37:05), drugoplasirana je Jovana Šubatlija (00:38:53), dok je treća kroz cilj prošla Aleksandra Lazić (00:42:44).
 
Na dvostruko kraćoj deonici, u muškoj konkurenciji trijumfovao je Marko Vozab, dok je među damama najbrža bila Aleksandra Kostadinović, rekorderka staze i pobednica 2. Ulične trke. U štafetnoj trci pobedili su domaćini - Velibor Nikolić i Simon Banaćan, članovi AK "Proleter".
 
 
 
 
Ulična trka u Ečki bila je i ove godine sportski događaj koji je, uz stazu, izmamio i brojne meštane, masovna je bila i dečja trka, kao uvertira za glavnu, a da sve bude još zanimljivije postarali su se i pojedini učesnici i gosti. Program je vodio poznati sportski novinar RTS Radoslav Rale Simić, u publici je bio i Slavko Kuzmanović, jedan od najvećih atletskih trenera Srbije, a najstariji učesnik i ovog puta bio je 89-to godišnji Vlada Stevanović iz Beograda, koji je pretrčao stazu od 5 kilometara. 
 
 
 
 
Zrenjanin je juče bio domaćin još jednog nesvakidašnjeg sportskog događaja, koji je u našem gradu organizovan prvi put - Kupa Srbije u sportskom obaranju ruke. Takmičenje je, uz zavidno interesovanje publike, održano u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, a održano je u nekoliko kategorija - u šest muških seniorskih (po težinskim kategorijama), apsolutnoj ženskoj, juniorskoj do 18 i do 23 godine, master kategoriji i u dve težinske kategorije za amatere - početnike. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7248/TRKA_ECKA_2023_0.jpg