Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dodelio Gradu Zrenjaninu 3,7 miliona dinara za sufinansiranje izrade dva planska dokumenta

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je predstavnicima gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine ugovore za sufinansiranje izrade prostornih i urbanističkih planova, na osnovu sprovedenog konkursa za tu namenu u 2023. godini. Sa ukupno 20 miliona dinara, podržano je 15 planskih dokumenata, a novac su dobili gradovi Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor i opštine Ruma, Novi Bečej, Žitište i Bački Petrovac. U ime Grada Zrenjanina, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
 
Erceg je ovom prilikom naglasio da Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine godinama podržava lokalne samouprave u izradi ovih važnih planskih dokumenata.
„To omogućava lokalnim samoupravama da određene delove naseljenih mesta i gradova, ili kompletna naselja, izmene u delu koji je neophodan za dalji razvoj kako porodičnog stanovanja, tako i industrije, čime se ubrzavaju procesi važni za unapređenje života u njima“, kazao je Erceg. Kako je naveo, Pokrajinska vlada će i u budžetu za 2024. godinu nastaviti sa kontinuiranom podrškom gradovima i opštinama u izradi ovih planskih dokumenata. 
 
 
Na konkursu  su sredstva  dodeljena za najviše dva plana, koliko je dobio i Grad Zrenjanin - sa dva miliona dinara podržana je izrada Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok II - E“, dok je nešto više od 1,7 miliona izdvojeno za Izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka. I ovi planski dokumenti doprineće privrednom razvoju grada i privlačenju novih investicija, jer se tiču proširenja najveće gradske poslovne zone, ali i razvoja i novih sadržaja najbližeg naselja industrijskoj zoni "Jugoistok" - naseljenog mesta Ečka. 
 
Izvor i foto: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7249/APV-0.jpg