Zrenjanin prvi put domaćin godišnjeg sastanka Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Srbije

Grad Zrenjanin danas je po prvi put bio domaćin godišnjeg sastanka Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i ugostio komandante 27 vatrogasno-spasilačkih bataljona iz cele zemlje, uključujući i organizatore skupa, Vatrogasno-spasilački bataljon Policijske uprave u Zrenjaninu. U radu skupa učestvovali su i vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Luka Čaušić i pomoćnik načelnika sektora Goran Nikolić, koje je pre početka radnog sastanka u svom kabinetu primio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
 
 
 
Prijemu su prisustvovali i načelnik Odeljenja za vanredne situacije PU Zrenjanin Goran Marjanović i komandant VSB Zrenjanin Branislav Milosavljević. Nakon razgovora u kabinetu gradonačelnika, oni su pozdravili i predstavnike Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, predvođene načelnikom Nedeljkom Gagićem, a tom sastanku prisustvovali su i predsednik Skupštine grada i predsednik Vatrogasnog saveza grada Zrenjanina Čedomir Janjić i član Gradskog veća grada Zrenjanina i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin
 
Gradonačelnik Salapura je poručio da Gradu Zrenjaninu čini čast i zadovoljstvo što je Uprava za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Srbije prepoznala upravo Zrenjanin kao grad koji može i treba da organizuje ovako značajan skup na republičkom nivou.
- To vidimo kao svojevrsno priznanje našem dosadašnjem radu i aktivnostima koje preduzimamo u ovoj oblasti godinama unazad. Grad Zrenjanin ostvaruje izuzetnu saradnju i sa Vatrogasno-spasilačkim bataljonom Policijske uprave i sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima na našoj teritoriji, gde se smatramo i jednim od lidera u Republici Srbiji, po masovnosti i organizovanosti jedinica, koje funkcionišu u svakom od 22 naseljena mesta na našoj teritoriji - kazao je Salapura.
 
 

 

Obraćajući se učesnicima godišnjeg sastanka Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice u Baroknoj sali Gradske kuće, Luka Čaušić je istakao četiri strateška pravca delovanja u narednom periodu, naglasivši da se u Sektoru za vanredne situacije mnogo toga pokrenulo.
- Zaista sam zadovoljan radom Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, radom naših vatrogasaca i prvi od strateških pravaca tiče se nastavka investicija u objekte i nabavku opreme i novih vozila vatrogasno-spasilačkih bataljona, čiji vozni park nije značajnije obnavljan decenijama. Drugi pravac je jačanje preventive na lokalnom nivou, u saradnji s lokalnim samoupravama i državnim preduzećima, dok treći podrazumeva razvoj sistema za javno obaveštavanje, u skladu sa savremenim tehnologijama i telekomunikacionim sredstvima. Četvrti segment biće jačanje dobrovoljnih vatrogasaca i civilne zaštite - objasnio je Čaušić. 
 
 
 
Učesnike skupa pozdravio je i Čedomir Janjić, poželevši im dobrodošlicu u Zrenjanin i uspešan rad. Istakao je i da možemo biti ponosni na naš vatrogasno-spasilački bataljon, u gradu Zrenjaninu, čiji su pripadnici često bili i naši najbolji ambasadori, učestvujući u humanitarnim akcijama i van naše zemlje. Rekao je da profesionalni vatrogasci, doborovoljci i pripadnici civilne zaštite zajedno najbolje mogu da odgovore različitim izazovima kada su u pitanju vanredne situacije do kojih može doći.
- Verujemo da jedni druge treba da pomažemo i da svi zajedno, naravno predvođeni vama, pripadnicima vatrogasno-spasilačkih bataljona, budemo dostojni svih zadataka i izazova koji pred nama budu postavljani - poručio je Janjić na otvaranju današnjeg skupa u Zrenjaninu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7243/PRIJEM_I_SVECANI_SKUP_VATROGASCI_0.jpg