Održana prezentacija Dijagnostičke analize - ključnih nalaza i preporuka za Grad Zrenjanin u okviru projekta Reforma lokalnih finansija u Srbiji 3

Prezentacija Dijagnostičke analize, odnosno prezentacija analize, ključnih nalaza i preporuka za grad Zrenjanin u okviru RELOF 3 projekta - Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji, održana je danas u Multimedijalnoj Sali Gradske kuće u prisustvu predstavnika Grada Zrenjanina, lokalnih javnih preduzeća i indirektnih budžetskih korisnika.

 

 

Na samo početku prisutne je pozdravio načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov i zahvalio svima koji su u prethodnom periodu marljivo i vredno radili na tom projektu.

- Grad Zrenjanin prošao je kroz RELOF 1 i RELOF 2, a sada smo na RELOF- u 3 u sklopu koga je gotova celokupna dijagnostička analiza koja je i predmet današnje prezentacije. Ta dijagnostička analiza pokazaće nam gde smo trenutno i na koji način možemo da se poboljšamo – rekao je on.
Prezentaciju su održale eksperti RELOF3 projekta Sandra Savanović lider komponente za razvoj i istraživanje i Vesna Kopanja lider komponente za razvoj i istraživanje.

 

 

Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji 3 koji podržava Vlada Švajcarske, pruža tehničku podršku lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja, upravljačke odgovornosti i jačanja linija odgovornosti unutar sistema lokalne samouprave.

Projekat RELOF 3 se realizuje u 10 odabranih jedinica lokalne samouprave Zrenjanin, Kragujevac, Novi Pazar, Pirot, Sremska Mitrovica, Užice, Babušnica, Mali Zvornik, Raška i Žabalj, koje su učestvovale u prethodnim fazama projekta (RELOF i RELOF 2).

 

 

Projekat sarađuje sa Ministarstvom finansije (Centralnom jedinicom za harmonizaciju), Ministarstvom privrede, i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Nacionalnom akademijom za javnu upravu.
Inače, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je početkom aprila ove godine, na svečanosti u “Madlenianum operi i teatru” u Zemunu, Memorandum o saradnji u okviru projekta RELOF 3.

 

 

Time je naš grad nastavio aktivnosti započete još 2016. godine i među odabranim je lokalnim samoupravama u Srbiji koje su uključene u treću fazu realizacije projekta i podrške Vlade Švajcarske u unapređivanju upravljanja lokalnim javnim finansijama, nadzora nad lokalnim javnim i drugim preduzećima u vlasništvu gradova i opština, kao i nadzora nad indirektnim budžetskim korisnicima.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7274/relof_3_00.jpg