Одржана презентација Дијагностичке анализе - кључних налаза и препорука за Град Зрењанин у оквиру пројекта Реформа локалних финансија у Србији 3

Презентација Дијагностичке анализе, односно презентација анализе, кључних налаза и препорука за град Зрењанин у оквиру РЕЛОФ 3 пројекта - Пројекат Реформа локалних финансија у Србији, одржана је данас у Мултимедијалној Сали Градске куће у присуству представника Града Зрењанина, локалних јавних предузећа и индиректних буџетских корисника.

 

 

На само почетку присутне је поздравио начелник Градске управе Ненад Домјесков и захвалио свима који су у претходном периоду марљиво и вредно радили на том пројекту.

- Град Зрењанин прошао је кроз РЕЛОФ 1 и РЕЛОФ 2, а сада смо на РЕЛОФ- у 3 у склопу кога је готова целокупна дијагностичка анализа која је и предмет данашње презентације. Та дијагностичка анализа показаће нам где смо тренутно и на који начин можемо да се побољшамо – рекао је он.
Презентацију су одржале експерти РЕЛОФ3 пројекта Сандра Савановић лидер компоненте за развој и истраживање и Весна Копања лидер компоненте за развој и истраживање.

 

 

Пројекат Реформа локалних финансија у Србији 3 који подржава Влада Швајцарске, пружа техничку подршку локалним самоуправама у примени принципа доброг управљања, управљачке одговорности и јачања линија одговорности унутар система локалне самоуправе.

Пројекат РЕЛОФ 3 се реализује у 10 одабраних јединица локалне самоуправе Зрењанин, Крагујевац, Нови Пазар, Пирот, Сремска Митровица, Ужице, Бабушница, Мали Зворник, Рашка и Жабаљ, које су учествовале у претходним фазама пројекта (РЕЛОФ и РЕЛОФ 2).

 

 

Пројекат сарађује са Министарством финансије (Централном јединицом за хармонизацију), Министарством привреде, и Министарством државне управе и локалне самоуправе и Националном академијом за јавну управу.
Иначе, градоначелник Зрењанина Симо Салапура потписао је почетком априла ове године, на свечаности у “Мадленианум опери и театру” у Земуну, Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта РЕЛОФ 3.

 

 

Тиме је наш град наставио активности започете још 2016. године и међу одабраним је локалним самоуправама у Србији које су укључене у трећу фазу реализације пројекта и подршке Владе Швајцарске у унапређивању управљања локалним јавним финансијама, надзора над локалним јавним и другим предузећима у власништву градова и општина, као и надзора над индиректним буџетским корисницима.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7274/relof_3_00.jpg