Rukometašice Srbije sutra protiv Crne Gore u Zrenjaninu: selektor Bregar i naše igračice očekuju težak meč, ali i novu pobedu u “Kristalnoj dvorani”

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sutra će, od 18 časova, u zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, odigrati meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Crne Gore. Tim povodom, danas je u Gradskoj kući održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar, igračice Jovana Risović - kapiten naše selekcije i Sanja Radosavljević, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Goste je prethodno u svom kabinetu primio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, gde je prijemu prisustvovao i novi generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Aleksandar Brković
 
 
 
 
Selektor Uroš Bregar istakao je još jednom gostoprimstvo i dobre uslove za boravak i odigravanje utakmice u Zrenjaninu, podsećajući da je naša reprezentacija ovde uvek ostvarivala dobre rezultate. 
- Dobro se ovde osećamo, kvalitetno treniramo, imali smo uoči ove utakmice četiri treninga do sada u Zrenjaninu. U tim su se vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na Svetskom prvenstvu, imali smo i manjih zdravstvenih problema, a što se sutrašnje utakmice tiče, pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kog dobro poznajemo. Napravili su dobar rezultat na poslednjem svetskom i evropskom prvenstvu i sigurno da će nam puno značiti podrška publike, koju ovim putem pozivam da nas bodri. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe, kako bi se na kraju zajedno radovali - poručio je selektor Bregar.
 
 
 
 
Kapiten našeg tima, golman Jovana Risović, takođe je srećna što su reprezentativke Srbije opet u Zrenjaninu, jer je na svakoj utakmici do sada atmosfera bila dobra, uz punu halu sportova.
- Nadam se da će tako biti i sutra, da će nas publika voditi do tog nekog pozitivnog rezultata koji nam je preko potreban pred poslednje dve utakmice u aprilu. Crna Gora je kvalitetna ekipa, u ovom sastavu je vež duže vreme, igraju čvrstu odbranu i nadam se da ćemo moći da im pariramo na najbolji mogući način i na kraju slaviti - rekla je Risović. 
 
Sličnog mišljenja je i Sanja Radosavljević, koja je takođe izrazila zadovoljstvo zbog ponovnog igranja pred zrenjaninskom publikom.
- Uvek su nam navijači ovde davali “vetar u leđa” i bili sjajna podrška na terenu - istakla je pouzdana krilna igračica naše reprezentacije. 
 
 
 
Vukosava Đapić Atanacković pozvala je, u ime Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada, sugrađane da sutra pomognu našim reprezentativkama u nastojanjima da zabeleže pobedu u ovom meču.
- Svakako možemo da budemo “igrač više”, a napomenula bih da je cena ulaznice simboličnih 100 dinara i da će sav prihod biti usmeren u humanitarni fond “Sportom za bolje sutra” - rekla je ona.  
 
Podsećamo da je na startu ovih kvalifikacija upravo u Zrenjaninu, oktobra prošle godine, Srbija ubedljivo savladala Bugarsku 40:16, da bi potom remizirala u Turskoj protiv domaće selekcije 29:29. Već u nedelju igra se revanš meč protiv Crne Gore u Podgorici, a potom u aprilu i revanš mečevi protiv Bugarske u gostima (3. april) i Turske, još jednom u Zrenjaninu., 7. aprila. Evropsko prvenstvo igra se u decembru, zajednički domaćini su Austrija, Mađarska i Švajcarska. 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7376/PRIJEM_I_KZN_RUKOMET_SRBIJA_CRNA_GORA_0.jpg