Gradonačelnik posetio preduzetnicu Aleksandru Grujić i pozvao mlade da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za ekonomsko osnaživanje mladih

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas preduzetnicu Aleksandru Grujić, vlasnicu fitnes kluba "Skil", koja je prošle godine dobila bespovratna sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2024. godini. Fitnes klub posetila je i Vukica Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

 


Gradonačelnik je podsetio je na to da Grad Zrenjanin već treću godinu zaredom raspisuje konkurs za omladinsko preduzetništvo i naveo da je za tri godine Grad ukupno izdvojio blizu 10 miliona dinara, a da je do sada u sklopu toga odobreno trideset i tri projekta naših mladih ljudi iz Zrenjanina.

 


- Danas smo posetili fitnes studio čija je vlasnica prošle godine dobila sredstva od Grada za unapređenje svog rada, tačnije za onlajn programe. Ujedno, ovom posetom praktično najavljujemo treći konkurs – rekao je gradonačelnik Salapura i dodao da je krajnji datum za podnošenje prijava 22. maj.

Konkurs je raspisan, kazao je, a današnja poseta fitnes klubu organizovana je simbolično na Međunarodni dan fizičke aktivnosti.
- Želja nam je i da skrenemo ljudima pažnju na to koliko je bitan zdrav način života i  koliko je važno baviti se sportom i u mnoštvu obaveza pronaći ipak malo vremena za sebe i za zdrave stilove života – rekao je i pozvao sve mlade ljude, preduzetnike sa poslovnim idejama da konkurišu kako bi ostvarili pravo na bespovratna sredstva i unapredili svoje poslovanje.

 


Aleksandra Grujić  se već petnaest godina bavim poslom fitnes trenera iako je, kako je navela, završila dva mastera na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ koji nisu imali sličnosti sa tim.
- Nisam ni slutila da će mi ustvari ovo biti posao, iako sam ranije mislila da je to samo honorarni posao u vreme studiranja. Totalno sam se pronašla u tome, uživela u taj posao, a kada nešto radite srcem u tome verovatno uvek i uspete. Budite aktivni, trudite se, radite, imajte ambicije i to će se nedvosmisleno isplatiti. Pratila sam konkurse Grada i uspela sam da dobijem ova sredstva zahvaljujući kojima sam proširila svoje poslovanje i na onlajn treninge, a nadam se da ću i u budućem periodu takođe konkurisati i uspešno dobiti sredstva.  - kazala je, između ostalog, Grujić.

 

 

Inače, ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2024. godini, gradonačelnik Salapura je raspisao pre nekoliko dana.

Rok za prijavu je 22. maj 2024. godine, a konkursna dokumentacija i kompletna informacija o svim bitnim elementima i pravilima za učešće u ovom javnom pozivu mogu se preuzeti sa internet strani grada Zrenjanina u delu oglasi i konkursi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7463/POSETA_SANDRA_SKILS_00.jpg