Apel gradonačelnika, povodom visokih temperatura: poštovati preporuke nadležnih službi, zrenjaninska kupališta spremno dočekala brojne posetioce

Toplotni talas koji je zahvatio Srbiju i doneo izuzetno visoke temperature u celoj zemlji, utiče i na mnoge segmente savkodnevnog života i rada stanovništva. S obzirom da je Zrenjanin među gradovima u našoj zemlji u kojima su temperature prethodnih dana bile najviše, gradonačelnik Simo Salapura apeluje na sugrađane da se pridržavaju svih preporuka nadležnih službi, posebno zdravstvenih radnika, da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, a ukoliko nisu u mogućnosti, da primenjuju mere zaštite i osveženja. Posebno se to odnosi na zaposlene na brojnim zrenjaninskim gradilištima, uz apel i poslodavcima da poštuju iste preporuke. 
 
 
“Na Trgu slobode postavili smo cisternu sa pijaćom vodom, koju smo obezbedili prošle godine zahvaljujući IPA Programu prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, finansiranom od strane Evropske unije. Prethodnog vikenda zabeležene su i rekordne posete našim kupalištima, posebno “Peskari” i Gradskom bazenu, gde je velik broj naših sugrađana, ali i gostiju iz drugih sredina, potražio osveženje. Kupališta su spremno dočekala tropski talas i svi oni koji žele, mogu u Zrenjaninu i okolini na najbolji način da nađu spas od vrelina, da se rashlade, ali i zabave u nekom od ugostiteljskih objekata”, rekao je gradonačelnik.
 
 
 
 
Gradonačelnik posebno apeluje na sugrađane koji ovih dana obavljaju redovne poslove na svojim usevima ili travnjacima, da budu izuzetno oprezni. 
“Iz godine u godinu upozoravamo, a to činimo i ovog leta, da su ovakve temperature izuzetno opasne u slučaju paljenja trave i niskog rastinja, jer se plamen brzo širi, izazivajući požare koji mogu da ugroze živote građana i nanesu veliku materijalnu štetu. Loženje vatre u blizini šuma, kao i spaljivanje strnih useva, trave i niskog rastinja je i strogo zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara, i za takvo činjenje postoje i adekvatne novčane kazne”, podsetio je gradonačelnik i dodao da i nadležne gradske službe prate prilike uslovljene visokim temperaturama i da će reagovati u svakoj neophodnoj situaciji.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7551/CISTERNA_ZA_VODU_0.jpg