Апел градоначелника, поводом високих температура: поштовати препоруке надлежних служби, зрењанинска купалишта спремно дочекала бројне посетиоце

Топлотни талас који је захватио Србију и донео изузетно високе температуре у целој земљи, утиче и на многе сегменте савкодневног живота и рада становништва. С обзиром да је Зрењанин међу градовима у нашој земљи у којима су температуре претходних дана биле највише, градоначелник Симо Салапура апелује на суграђане да се придржавају свих препорука надлежних служби, посебно здравствених радника, да избегавају боравак на отвореном у најтоплијем делу дана, а уколико нису у могућности, да примењују мере заштите и освежења. Посебно се то односи на запослене на бројним зрењанинским градилиштима, уз апел и послодавцима да поштују исте препоруке. 
 
 
“На Тргу слободе поставили смо цистерну са пијаћом водом, коју смо обезбедили прошле године захваљујући ИПА Програму прекограничне сарадње Румунија - Србија, финансираном од стране Европске уније. Претходног викенда забележене су и рекордне посете нашим купалиштима, посебно “Пескари” и Градском базену, где је велик број наших суграђана, али и гостију из других средина, потражио освежење. Купалишта су спремно дочекала тропски талас и сви они који желе, могу у Зрењанину и околини на најбољи начин да нађу спас од врелина, да се расхладе, али и забаве у неком од угоститељских објеката”, рекао је градоначелник.
 
 
 
 
Градоначелник посебно апелује на суграђане који ових дана обављају редовне послове на својим усевима или травњацима, да буду изузетно опрезни. 
“Из године у годину упозоравамо, а то чинимо и овог лета, да су овакве температуре изузетно опасне у случају паљења траве и ниског растиња, јер се пламен брзо шири, изазивајући пожаре који могу да угрозе животе грађана и нанесу велику материјалну штету. Ложење ватре у близини шума, као и спаљивање стрних усева, траве и ниског растиња је и строго забрањено Законом о заштити од пожара, и за такво чињење постоје и адекватне новчане казне”, подсетио је градоначелник и додао да и надлежне градске службе прате прилике условљене високим температурама и да ће реаговати у свакој неопходној ситуацији.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7551/CISTERNA_ZA_VODU_0.jpg