Dodeljene diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2023/24. godini

Dodela diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2023/24. godini, koju tradicionalno organizuje Grad Zrenjanin, održana je danas u Kulturnom centru.

Svečanost je počela himnom “Gaudeamus igitur”, u izvođenju Ane Šajrer Aleksić, a potom se učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima,  kao i članovima Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina obratio gradonačelnik Simo Salapura.

 

 

Gradonačelnik je rekao da je ove godine ukupno 236 nosilaca Vukove diplome koja je, kako je naveo, pokazatelj njihove marljivosti, vrednosti, upornosti i u radu koji su uložili tokom prethodnog perioda, ali i rezultat rada prosvetnih radnika.
- Naravno da bez podrške njihovih porodica ovakav vredan rezultat ne bi bio moguć. Na nama, kao Gradskoj upravi, jeste da unapredimo uslove u našim osnovnim i srednjim školama i da ovim đacima pokažemo da je put građenja sebe isključivo kroz učenje, kao i da to znanje u nekom periodu, s obzirom na razvoj privredne slike i ekonomskih prilika u našem gradu,  upotrebe u svom gradu. Neka se školuju svuda, u drugim državama i gradovima, ali bismo najviše voleli da se vrate u svoj grad – rekao je gradonačelnik.

 

 

Podsetio je da su učenici nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, kao i poklon propusnicama za gradski bazen koje je za njih obezbedio Grad Zrenjanin.
 
- Ono što najavljujemo od sledeće školske godine, jedna od odluka koje će biti doneta na sednici Saveta za obrazovanja, jeste da se iznađe mogućnost da se proširi opseg dodeljivanja učeničkih i studentskih stipendija, ali i da od 1. septembra grad Zrenjanin preuzme kompletne troškove finansiranja fizičko - tehničkog obezbeđenja u ustanovama obrazovanja na teritoriji našeg grada, a što je padalo na teret roditelja – poručio je gradonačelnik.

 

 

Načelnica Školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški Vlačić čestitajući im izrazila je zadovoljstvo što je u prilici da se obrati učenicima i zahvali na kontinuiranom vrednom trudu i radu, na izuzetnom uspehu koji su postizali u kontinuitetu tokom školovanja.

 

 

U ime nagrađenih obratio se Ognjen Kovačević, učenik Zrenjaninske gimnazije:

Ovom prilikom bih se zahvalio Gradu Zrenjaninu u ime svih malih i velikih maturanata koji su svojim trudom i radom obeležili svoj odlazak u dalje školovanje,  izvanrednim i prestižnim dostignućem -Vukovom diplomom. Drago mi je što naš grad već godinama prepoznaje potencijal naših đaka, da ih uspešno podržava i motiviše da nastave školovanje sa ovako izuzetnim uspehom i da jednog dana vrate to znanje koje su uspeli da usvoje u naš grad Zrenjanin. Osnovcima želim puno sreće tokom srednje škole da se ne brinete preterano oko ocena, jer ste pokazali da vam postići dobre ocene nije problem, te uživajte što više možete. Srednjoškolcima želim mnogo pameti u daljem školovanju i usavršavanju, jer za nas dolazi težak period koji će nas kasnije napraviti pravim ljudima.“

 

 

Više fotografija dostupno na zvaničnoj FB stranici grada Zrenjanina:

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7535/VUKOVE_DIPLOME_2024_00.jpg