Додељене дипломе “Вук Караџић” најуспешнијим ученицима основних и средњих школа са територије Града Зрењанина у школској 2023/24. години

Додела дипломе “Вук Караџић” најуспешнијим ученицима основних и средњих школа са територије Града Зрењанина у школској 2023/24. години, коју традиционално организује Град Зрењанин, одржана је данас у Културном центру.

Свечаност је почела химном “Gaudeamus igitur”, у извођењу Ане Шајрер Алексић, а потом се ученицима, њиховим родитељима, наставницима и професорима,  као и члановима Савета за образовање Града Зрењанина обратио градоначелник Симо Салапура.

 

 

Градоначелник је рекао да је ове године укупно 236 носилаца Вукове дипломе која је, како је навео, показатељ њихове марљивости, вредности, упорности и у раду који су уложили током претходног периода, али и резултат рада просветних радника.
- Наравно да без подршке њихових породица овакав вредан резултат не би био могућ. На нама, као Градској управи, јесте да унапредимо услове у нашим основним и средњим школама и да овим ђацима покажемо да је пут грађења себе искључиво кроз учење, као и да то знање у неком периоду, с обзиром на развој привредне слике и економских прилика у нашем граду,  употребе у свом граду. Нека се школују свуда, у другим државама и градовима, али бисмо највише волели да се врате у свој град – рекао је градоначелник.

 

 

Подсетио је да су ученици награђени дипломама и пригодним књигама, као и поклон пропусницама за градски базен које је за њих обезбедио Град Зрењанин.
 
- Оно што најављујемо од следеће школске године, једна од одлука које ће бити донета на седници Савета за образовања, јесте да се изнађе могућност да се прошири опсег додељивања ученичких и студентских стипендија, али и да од 1. септембра град Зрењанин преузме комплетне трошкове финансирања физичко - техничког обезбеђења у установама образовања на територији нашег града, а што је падало на терет родитеља – поручио је градоначелник.

 

 

Начелница Школске управе Зрењанин Снежана Олушки Влачић честитајући им изразила је задовољство што је у прилици да се обрати ученицима и захвали на континуираном вредном труду и раду, на изузетном успеху који су постизали у континуитету током школовања.

 

 

У име награђених обратио се Огњен Ковачевић, ученик Зрењанинске гимназије:

Овом приликом бих се захвалио Граду Зрењанину у име свих малих и великих матураната који су својим трудом и радом обележили свој одлазак у даље школовање,  изванредним и престижним достигнућем -Вуковом дипломом. Драго ми је што наш град већ годинама препознаје потенцијал наших ђака, да их успешно подржава и мотивише да наставе школовање са овако изузетним успехом и да једног дана врате то знање које су успели да усвоје у наш град Зрењанин. Основцима желим пуно среће током средње школе да се не бринете претерано око оцена, јер сте показали да вам постићи добре оцене није проблем, те уживајте што више можете. Средњошколцима желим много памети у даљем школовању и усавршавању, јер за нас долази тежак период који ће нас касније направити правим људима.“

 

 

Више фотографија доступно на званичној ФБ страници града Зрењанина:

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7535/VUKOVE_DIPLOME_2024_00.jpg