Gradonačelnik na Međunarodnoj konferenciji u “Linglongu”: srdačna dobrodošlica za poslovne partnere iz mnogih delova sveta

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, prisustvovao je juče Međunarodnoj partnerskoj konferenciji “Linglonga”, na kojoj je učestvovalo oko 150 predstavnika kompanija saradnika i distributera proizvoda kineskog giganta sa područja Bliskog istoka, Afrike i Azijsko-pacifičke regije. Konferencija je održana u novoj sportskoj dvorani, nedavno podignutoj u okviru kompleksa “Linglonga”, još jednom izuzetnom objektu koji upotpunjuje i zaokružuje sliku jedne od najvećih kompanija koje rade u Srbiji. Osim otvaranja multifunkcionalne sportske dvorane, sa tribinama za nekoliko stotina gledalaca, privode se kraju i pripreme za useljenje upravne zgrade, što će takođe uslediti u narednim mesecima.   
 
 
 
 
Za učesnike konferencije organizovan je obilazak proizvodnih pogona, upoznavanje s procesom proizvodnje i proizvodima koji iz Zrenjanina odlaze u svet, a predstavljeni su ovom prilikom i novi proizvodi iz bogatog asortimana “Linglonga” koji obuhvata pneumatike za automobilsku i namensku industriju, za specijalna vozila. Konferenciju je otvorio predsednik kompanije “Linglong” Vang Feng, posebno izrazivši zahvalnost Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Salapuri na dosadašnjoj saradnji. 
 
 
 
 
Prikazan je ovom prilikom i promotivni film o našem gradu i njegovim potencijalima, posebno u okviru novih industrijskih zona. Gradonačelnik je poželeo dobrodošlicu učesnicima konferencije i istakao da se Zrenjanin, nekadašnji industrijski centar Jugoslavije, vraća na mapu vodećih privrednih centara Srbije i regiona zahvaljujući, između ostalog, i prisustvu “Linglonga” i njegovih impresivnih proizvodnih kapaciteta. 
 
 
 
 
Istakao je da je dolazak “Linglonga” u Srbiju i Zrenjanin rezultat prijateljstva i saradnje između naše dve zemlje i dva predsednika, te da uz "Linglong" počinje nov period razvoja našeg grada, koji donosi i druge velike infrastrukturne projekte i benefite, poput autoputa do Beograda i Novog Sada. Rekao je i da je Zrenjanin grad sporta i kulture. 
- Na Olimpijskim igrama koje su u toku u Parizu, petnaest učesnika u timu Srbije je iz Zrenjanina. Mi volimo da se takmičimo na sportskim terenima, ali želimo da taj sportski duh i sportsku filozofiju prenesemo i u druge oblasti života i rada, a ekonomija i privreda su svakako među najvažnijim. Zrenjanin je naredne godine i nacionalna prestonica kulture Srbije, što će biti prilika i za predstavljanje kineske kulture i umetnosti, kroz određene tematske programe - rekao je gradonačelnik.
 
 
 
 
Pozvao je i učesnike konferencije da se informišu o iskustvima “Linglonga” i investiraju u nekoj od industrijskih zona u Zrenjaninu.  
 
Uz gradonačelnika, konferenciji u “Linglongu” su prisustvovali i zamenik Saša Santovac i pomoćnici Cica Vučković i Nenad Domjeskov. Iskoristili su priliku da, u razgovoru s predsednikom “Linglonga” Vang Fengom, razgovaraju o budućoj saradnji i učešću kineske kompanije u pojedinim projektima Grada Zrenjanina.   
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7568/LING_LONG_KONFERENCIJA_FABRIKA_0.jpg