Градоначелник на Међународној конференцији у “Линглонгу”: срдачна добродошлица за пословне партнере из многих делова света

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, присуствовао је јуче Међународној партнерској конференцији “Линглонга”, на којој је учествовало око 150 представника компанија сарадника и дистрибутера производа кинеског гиганта са подручја Блиског истока, Африке и Азијско-пацифичке регије. Конференција је одржана у новој спортској дворани, недавно подигнутој у оквиру комплекса “Линглонга”, још једном изузетном објекту који употпуњује и заокружује слику једне од највећих компанија којe радe у Србији. Осим отварања мултифункционалне спортске дворане, са трибинама за неколико стотина гледалаца, приводе се крају и припреме за усељење управне зграде, што ће такође уследити у наредним месецима.   
 
 
 
 
За учеснике конференције организован је обилазак производних погона, упознавање с процесом производње и производима који из Зрењанина одлазе у свет, а представљени су овом приликом и нови производи из богатог асортимана “Линглонга” који обухвата пнеуматике за аутомобилску и наменску индустрију, за специјална возила. Конференцију је отворио председник компаније “Линглонг” Ванг Фенг, посебно изразивши захвалност Граду Зрењанину и градоначелнику Салапури на досадашњој сарадњи. 
 
 
 
 
Приказан је овом приликом и промотивни филм о нашем граду и његовим потенцијалима, посебно у оквиру нових индустријских зона. Градоначелник је пожелео добродошлицу учесницима конференције и истакао да се Зрењанин, некадашњи индустријски центар Југославије, враћа на мапу водећих привредних центара Србије и региона захваљујући, између осталог, и присуству “Линглонга” и његових импресивних производних капацитета. 
 
 
 
 
Истакао је да је долазак “Линглонга” у Србију и Зрењанин резултат пријатељства и сарадње између наше две земље и два председника, те да уз "Линглонг" почиње нов период развоја нашег града, који доноси и друге велике инфраструктурне пројекте и бенефите, попут аутопута до Београда и Новог Сада. Рекао је и да је Зрењанин град спорта и културе. 
- На Олимпијским играма које су у току у Паризу, петнаест учесника у тиму Србије је из Зрењанина. Ми волимо да се такмичимо на спортским теренима, али желимо да тај спортски дух и спортску филозофију пренесемо и у друге области живота и рада, а економија и привреда су свакако међу најважнијим. Зрењанин је наредне године и национална престоница културе Србије, што ће бити прилика и за представљање кинеске културе и уметности, кроз одређене тематске програме - рекао је градоначелник.
 
 
 
 
Позвао је и учеснике конференције да се информишу о искуствима “Линглонга” и инвестирају у некој од индустријских зона у Зрењанину.  
 
Уз градоначелника, конференцији у “Линглонгу” су присуствовали и заменик Саша Сантовац и помоћници Цица Вучковић и Ненад Домјесков. Искористили су прилику да, у разговору с председником “Линглонга” Ванг Фенгом, разговарају о будућој сарадњи и учешћу кинеске компаније у појединим пројектима Града Зрењанина.   
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7568/LING_LONG_KONFERENCIJA_FABRIKA_0.jpg