Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom na svečanom otvaranju DTL Persu distributivnog centra

Ministar Unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, zajedno sa gradonačelnikom Simom Salapurom, generalnim direktorom DTL Persu marketi Darkom Bjeloglavom i rukovodiocem projekta, DTL Persu marketi Dejanom Miladinovim svečanim presecanjem vrpce otvorili su danas DTL Persu distributivni centar.

 


Ministar Momirović izrazio zadovoljstvo što je danas u Zrenjaninu i što je počastvovan da prisustuje otvaranju velike investicije BB Trejda koji posluje u okviru DTL-a, najvećeg domaćeg trgovinskog lanca.

- Bb Trejd i Persu marketi predstavljaju najvećeg prodavca u Vojvodini sa više od sedamdeset marketa i zapošljavaju više od 1.200 radnika, a od danas imaju i fantastičan distributivni centar što nas sve ohrabruje da će i u vreme usporavanja globalnog ekonomskog rasta i prisutnim različitim geopolitičkim tenzijama, privredna aktivnost u Republici Srbiji nastaviti da se intenzivira i da raste – kazao je ministar.

 

 

Ukazao je da su domaći trgovci pokazali da udruženi mogu da se uhvate u korak sa velikim lancima i da iskoriste prednosti u zajedničkim nabavkama, a s druge strane, kazao je, zadržavaju mogućnost da se prilagode svojim potrošačima na lokalnom terenu.
Ministar je rekao i da je novi distributivni centar u srcu Banata još jedna velika prilika za domaće proizvođače, pre svega za domaće poljoprivredne proizvođače.

Čestitajući vlasnicima na još jednom poslovnom poduhvatu ministar Momirović je istakao da se ulaganjem u domaće kompanije jača i ekonomija Srbije i da će Vlada Republike Srbije i Ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da pruža podršku preduzetnicima i da stvara povoljne uslove za sveopšti ekonomski rast.
- Na samom kraju vam još jednom čestitam na ovoj velikoj investiciji u iznosu većem od 3,2 miliona evra, i poželim uspeha u budućem poslovanju, da čuvate vaše zaposlene i širite maloprodajnu mrežu – poručio je on.

 

 

U delu svog govora ministar Momirović se osvrnuo na privredu srednjeg Banata i izneo podatak da je u našem okrugu evidentirano 5.500 aktivnih preduzetnika, da je zaposleno više od 47.000 građana i da se beleži smanjenje broja nezaposlenih.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Simo Salapura najpre je uputio čestitke domaćinima.
- Izuzetno sam zadovoljan i ponosan kada vidim da domaći i strani investitori proširuju svoje kapacitete i to kapacitete u svom gradu. Naravno, u našim industrijskom zonama postoje i drugi domaći i strani investitori koji šire svoje kapacitete, imamo i nova gradilišta. U poslednjih deset godina na teritoriju grada Zrenjanina, kao i na teritoriju cele Republike Srbije, došli su brojni najveći trgovinski lanci i oni konstantno šire svoje kapacitete. To je pokazatelj privrednog razvoja naše zemlje i lokalne privredne ekonomije. Sigurno je da će da će jedan ovakav prostor i vredna investicija to sve pospešiti. Međutim, ono što je na nama, kao lokalnoj samoupravi i državnim organima jeste da omogućimo i olakšamo takva poslovanja – rekao je gradonačelnik.

 

 

Lokaciju na kojoj se nalazi distributivni centar gradonačelnik je ocenio kao dobro promišljen poslovni potez.
- Čuli smo da Persu želi da se širi ka Novom Sadu i Beogradu. Nalazimo se na tački gde treba da krene posljednji krak obilaznice koji će nas povezati sa budućim auto putem Beograd-Zrenjanin - Novi Sad i samim tim će i poslovanje kompanije biti olakšano. Zrenjanin se ponovo privredno budi. Ovo je jedna od velikih investicija, a najavljujemo i druge investicije u oblasti privrede, u samom ovde okruženju, ali o tome ćete biti obavešteni u drugoj polovini godine – rekao je još gradonačelnik i zahvalio svim kompanijama, među kojima je i Persu, na društveno-odgovornom ponašanju i poslovanju i na svemu što čine za lokalnu zajednicu, od podrške sportskim organizacijama, nevladnim organizacijama, manifestacijama i drugom.

 

 

- Postoji i onaj deo, a to je očuvanje ruralnih sredina. U većini naseljenih mesta postoje objekti i postoje prodavnice kompanije Persu koje su možda na ivici ekonomičnosti ili uopšte nisu profitabilni, ali oni i dalje postoje i rade. Posebno hvala na tome, to nam mnogo znači budući da Zrenjanin ima dvadeset i dva naseljena mesta i da su te prodavnice od velikog značaja za meštane -  rekao je gradonačelnik.

Gostima su se obratili generalni direktor DTL Persu marketi Darko Bjeloglav koji je naglasio da je otvaranje distributivnog centra najveći poslovni poduhvat te kompanije i ujedno zahvalio Ministarstvu i lokalnoj samoupravi na podršci, zatim direktor Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) Obrad Popović i rukovodilac projekta DTL Persu marketi Dejan Miladinov.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7536/OTVARANJE_PERSU_DC_00.jpg