Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, заједно са градоначелником Симом Салапуром на свечаном отварању ДТЛ Персу дистрибутивног центра

Министар Унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, заједно са градоначелником Симом Салапуром, генералним директором ДТЛ Персу маркети Дарком Бјелоглавом и руководиоцем пројекта, ДТЛ Персу маркети Дејаном Миладиновим свечаним пресецањем врпце отворили су данас ДТЛ Персу дистрибутивни центар.

 


Министар Момировић изразио задовољство што је данас у Зрењанину и што је почаствован да присустује отварању велике инвестиције ББ Трејда који послује у оквиру ДТЛ-а, највећег домаћег трговинског ланца.

- Бб Трејд и Персу маркети представљају највећег продавца у Војводини са више од седамдесет маркета и запошљавају више од 1.200 радника, а од данас имају и фантастичан дистрибутивни центар што нас све охрабрује да ће и у време успоравања глобалног економског раста и присутним различитим геополитичким тензијама, привредна активност у Републици Србији наставити да се интензивира и да расте – казао је министар.

 

 

Указао је да су домаћи трговци показали да удружени могу да се ухвате у корак са великим ланцима и да искористе предности у заједничким набавкама, а с друге стране, казао је, задржавају могућност да се прилагоде својим потрошачима на локалном терену.
Министар је рекао и да је нови дистрибутивни центар у срцу Баната још једна велика прилика за домаће произвођаче, пре свега за домаће пољопривредне произвођаче.

Честитајући власницима на још једном пословном подухвату министар Момировић је истакао да се улагањем у домаће компаније јача и економија Србије и да ће Влада Републике Србије и Министарство на чијем је челу наставити да пружа подршку предузетницима и да ствара повољне услове за свеопшти економски раст.
- На самом крају вам још једном честитам на овој великој инвестицији у износу већем од 3,2 милиона евра, и пожелим успеха у будућем пословању, да чувате ваше запослене и ширите малопродајну мрежу – поручио је он.

 

 

У делу свог говора министар Момировић се осврнуо на привреду средњег Баната и изнео податак да је у нашем округу евидентирано 5.500 активних предузетника, да је запослено више од 47.000 грађана и да се бележи смањење броја незапослених.

Обраћајући се присутнима, градоначелник Симо Салапура најпре је упутио честитке домаћинима.
- Изузетно сам задовољан и поносан када видим да домаћи и страни инвеститори проширују своје капацитете и то капацитете у свом граду. Наравно, у нашим индустријском зонама постоје и други домаћи и страни инвеститори који шире своје капацитете, имамо и нова градилишта. У последњих десет година на територију града Зрењанина, као и на територију целе Републике Србије, дошли су бројни највећи трговински ланци и они константно шире своје капацитете. То је показатељ привредног развоја наше земље и локалне привредне економије. Сигурно је да ће да ће један овакав простор и вредна инвестиција то све поспешити. Међутим, оно што је на нама, као локалној самоуправи и државним органима јесте да омогућимо и олакшамо таква пословања – рекао је градоначелник.

 

 

Локацију на којој се налази дистрибутивни центар градоначелник је оценио као добро промишљен пословни потез.
- Чули смо да Персу жели да се шири ка Новом Саду и Београду. Налазимо се на тачки где треба да крене посљедњи крак обилазнице који ће нас повезати са будућим ауто путем Београд-Зрењанин - Нови Сад и самим тим ће и пословање компаније бити олакшано. Зрењанин се поново привредно буди. Ово је једна од великих инвестиција, а најављујемо и друге инвестиције у области привреде, у самом овде окружењу, али о томе ћете бити обавештени у другој половини године – рекао је још градоначелник и захвалио свим компанијама, међу којима је и Персу, на друштвено-одговорном понашању и пословању и на свему што чине за локалну заједницу, од подршке спортским организацијама, невладним организацијама, манифестацијама и другом.

 

 

- Постоји и онај део, а то је очување руралних средина. У већини насељених места постоје објекти и постоје продавнице компаније Персу које су можда на ивици економичности или уопште нису профитабилни, али они и даље постоје и раде. Посебно хвала на томе, то нам много значи будући да Зрењанин има двадесет и два насељена места и да су те продавнице од великог значаја за мештане -  рекао је градоначелник.

Гостима су се обратили генерални директор ДТЛ Персу маркети Дарко Бјелоглав који је нагласио да је отварање дистрибутивног центра највећи пословни подухват те компаније и уједно захвалио Министарству и локалној самоуправи на подршци, затим директор Домаћег трговинског ланца (ДТЛ) Обрад Поповић и руководилац пројекта ДТЛ Персу маркети Дејан Миладинов.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7536/OTVARANJE_PERSU_DC_00.jpg