Niz manifestacija namenjenih svim uzrastima, a koje se organizuju uz podršku Grada Zrenjanina, obeležiće leto u našem gradu

Niz manifestacija, koje se organizuju uz podršku Grada Zrenjanina, obeležiće leto u našem gradu, osmišljeni programi raznoliki su i namenjeni svim uzrastima i već sada se može reći da su izuzetno dobro posećene.

 

Foto: IP Media

 

Jedna od tih manifestacija je “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti”, održava se od 14. juna do 24. avgusta, sa pauzom u vreme „Dana piva“,  i predviđeno je da za sedamdeset dana bude održano čak programa.
Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija, pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

 

 


Manifestacija koja se tokom jula, svakog petka i subote u večernjim satima, održava u glavnoj gradskoj ulici jeste „Korzo fest“. Posetiocima nudi različite programe prilagođene svim uzrastima, a kako je najavljeno, za najmlađe, programi će počinjati u 18:30 časova. Deca će imati priliku da učestvuju u raznim edukativnim radionicama, gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, animacijama i plesu. Koncerti bendova različitih muzičkih žanrova održavaće se od 22 sata na bini kod Vodotornja.

 

 

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Turističkom organizacijom i Gradskom stambenom agencijom i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina u nedelju 14. jula organizuje dečiji program „Peskultura“ na zrenjaninskom kupalištu “Peskara”. U prepodnevnim satima održaće se tri radionice edukativnog i zabavnog karaktera. U 10 časova počinje radionica Crvenog krsta “Bezbednost na kupalištima” u isto vreme u 10 sati održaće se i radionica “Čitanjac sa bibliotekarima”, u 11 časova Luča Atelje realizovaće umetničku radionicu koju će voditi Sanela Dunđerski.

 

 

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfitetru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih rokenrol bendova. Rokenrol svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju bendove koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac.
Koncerti počinju u 21 sat.

 

 

Od prvog jula na tom kupalištu, tačnije na terenima za odbojku, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Udruženje „Vratimo deci radost u pokretu“ svake subote od 17:30 časova organizuju zabavu za decu i roditelje, „Peskarijada - Peščane igrarije“.

 

 


Tokom avgusta biće održani tradicionalni „Dani piva“, Međunarodni festival "Lala" kao i brojni sportski događaji među kojima su „Međunarodni rvački turnir „Darko Nišavić“ i regata „Begej“.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7545/banatska_bajka_1_00.jpg