Низ манифестација намењених свим узрастима, а које се организују уз подршку Града Зрењанина, обележиће лето у нашем граду

Низ манифестација, које се организују уз подршку Града Зрењанина, обележиће лето у нашем граду, осмишљени програми разнолики су и намењени свим узрастима и већ сада се може рећи да су изузетно добро посећене.

 

Фото: IP Media

 

Једна од тих манифестација је “Банатска бајка – Лето у Градској башти”, одржава се од 14. јуна до 24. августа, са паузом у време „Дана пива“,  и предвиђено је да за седамдесет дана буде одржано чак програма.
Организатори манифестације су Културни центар Зрењанина, IP Media 023 и Туристичка организација, покровитељ је Град Зрењанин.

 

 


Манифестација која се током јула, сваког петка и суботе у вечерњим сатима, одржава у главној градској улици јесте „Корзо фест“. Посетиоцима нуди различите програме прилагођене свим узрастима, а како је најављено, за најмлађе, програми ће почињати у 18:30 часова. Деца ће имати прилику да учествују у разним едукативним радионицама, гледају и уживају у позоришним представама, анимацијама и плесу. Концерти бендова различитих музичких жанрова одржаваће се од 22 сата на бини код Водоторња.

 

 

Културни центар Зрењанина у сарадњи са Туристичком организацијом и Градском стамбеном агенцијом и под покровитељством Града Зрењанина у недељу 14. јула организује дечији програм „Пескултура“ на зрењанинском купалишту “Пескара”. У преподневним сатима одржаће се три радионице едукативног и забавног карактера. У 10 часова почиње радионица Црвеног крста “Безбедност на купалиштима” у исто време у 10 сати одржаће се и радионица “Читањац са библиотекарима”, у 11 часова Луча Атеље реализоваће уметничку радионицу коју ће водити Санела Дунђерски.

 

 

Сваке суботе у току јула и прве суботе у августу у Амфитетру Културног центра организоваће се концерти зрењанинских рокенрол бендова. Рокенрол свирке под називом ЗРОК ФЕСТ окупљају бендове који публици представљају преглед музичких актуелности и бендовске хитове. Зрок фест обогаћује музичку понуду љубитељима овог звука као и потенцијалним посетиоцима усмеравајући пажњу на рокенрол ствараоце и овај музички правац.
Концерти почињу у 21 сат.

 

 

Од првог јула на том купалишту, тачније на теренима за одбојку, Туристичка организација Града Зрењанина и Удружење „Вратимо деци радост у покрету“ сваке суботе од 17:30 часова организују забаву за децу и родитеље, „Пескаријада - Пешчане играрије“.

 

 


Током августа биће одржани традиционални „Дани пива“, Међународни фестивал "Лала" као и бројни спортски догађаји међу којима су „Међународни рвачки турнир „Дарко Нишавић“ и регата „Бегеј“.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7545/banatska_bajka_1_00.jpg