Odbrojavanje do početka Olimpijskih igara: sportski Zrenjanin predstavljaće deset sportista i trojica stručnjaka, državna zastava u rukama Maje Ognjenović

Najveća svetska sportska smotra, XXXIII Letnje olimpijske igre u Parizu, svečano će biti otvorena u petak, 26. jula i trajaće do 11. avgusta. Više od 10 hiljada sportista iz 200 država nadmetaće se u 32 sporta i 329 disciplina. Srbiju će u Parizu predstavljati 112 takmičara, od kojih je deset rođeno u Zrenjaninu ili su u ovom trenutku članovi zrenjaninskih klubova. Kada tome dodamo i trojicu sportskih stručnjaka iz našeg grada, jasno je da će Evropski grad sporta na najbolji mogući način nastaviti tradiciju učešća na Olimpijskim igrama, koja u kontinuitetu traje još od 1956. godine. Posebno možemo biti ponosni na našu Maju Ognjenović, kapitena odbojkaške reprezentacije, koja će na otvaranju igara u Parizu imati čast da ponese državnu zastavu! Njoj i vaterpolisti Dušanu Mandiću znamenje Srbije predato je juče, na svečanom ispraćaju u Predsedništvu Republike Srbije.  
 
 
Maja Ognjenović putuje u Pariz na svoje pete Olimpijske igre u nizu i kao kapiten odbojkaške selekcije Srbije pokušaće da osvoji i treću olimpijsku medalju. Saigračica u ekipi biće joj Aleksandra Uzelac, takođe rođena Zrenjaninka, jedna od najperspektivnijih naših odbojkašica. 
 
  
 
Državna rekorderka u skoku udalj Ivana Španović, džudistkinja Milica Nikolić i veslačica u disciplini skif Jovana Arsić još tri su dame koje će predstavljati zrenjaninski sport. Španović i Arsić rođene su u našem gradu i u njemu zabeležile prve sportske uspehe, dok je Nikolićeva članica Omladinskog džudo kluba “Proleter”. 
 
  
 
U pojedinačnim sportovima u muškoj konkurenciji predstavljaće nas istaknuti rvači “Proletera” i reprezentacije Srbije Mate Nemeš i Georgi Tibilov, a uz njih će u Parizu biti i dva “Proleterova” sportska stručnjaka, članova stručnog štaba rvačke reprezentacije - trener Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev.  
 
  
 
   
 
Plivači Nikola Aćin i Justin Cvetkov, takođe rođeni Zrenjaninci, a Aćin i kao član Plivačkog kluba “Proleter”, nastupiće u plivačkoj štafeti Srbije 4h100 metara slobodnim stilom i u Pariz putuju kao aktuelni evropski prvaci. 
 
  
 
Naš sugrađanin Milan Piperski biće na Olimpijskim igrama uz borilački ring, kao selektor muške bokserske reprezentacije Srbije. 
 
Neizvestan je još jedino nastup košarkaša Dejana Davidovca, s obzirom da selektor Pešić još nije saopštio konačan spisak igrača koji će nastupiti u Parizu. S obzirom da reprezentacija Srbije večeras igra poslednju pripremnu utakmicu, sa Davidovcem u sastavu, za očekivati je da će ovaj Zrenjaninac koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu gde je i izborena olimpijska viza, biti u sastavu ekipe i ovoga puta. 
 
  
 
Svaki plasman na Olimpijske igre veliki je sportski domet i uspeh, a posebno ako se neki od naših sportista vrate s osvojenom medaljom. Sportski Zrenjanin ispraća svoje predstavnike sa željom da svoje klubove, svoj grad i zemlju predstave na najbolji način, uz pritajene želje i očekivanja da u naš grad donesu i jubilarnu, 25. olimpijsku medalju. 
 
Fotografije: Grad Zrenjanin, Aleksandar Blanuša i Olimpijski komitet Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7557/Urucenje-drzavne-zastave-0.jpg