Poseta gradonačelnika Tomaševcu, akcenat saradnje na komunalnoj infrastrukturi, projektima oživljavanja sela, boljem povezivanju s gradom 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas mesnu zajednicu Tomaševac, trinaestu odrednicu trećeg ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Uobičajeno tokom ovih poseta, održan je radni sastanak u prostorijama mesne zajednice, da bi gradonačelnik potom posetio porodicu seoskog sveštenika Nenada Radojčića i hram Svetog oca Nikolaja, trenutno u fazi obnove. 
 
 
 
 
Nepunih sedam meseci od prethodne posete, mogu se sagledati rezultati prethodnih aktivnosti i dogovora. Gradonačelnik ističe investiciju asfaltiranja dela glavne ulice u dužini od 800 metara, kao i da predstoji završetak još jedne deonice ulice. Sve to u funkciji je i kapitalnih projekata koji se realizuju u neposrednoj blizini Tomaševca. 
“Takođe, imamo ishodovanu građevinsku dozvolu za rehabilitaciju puta od brane na Tamišu i kroz selo, u pitanju je velika investicija za koju ćemo tražiti pomoć od viših nivoa vlasti. Dobre vesti su da je počeo da se gradi novi železnički most na Tamišu, a očekujemo građevinsku dozvolu i za drumski most. Iako to nije u nadležnosti lokalne samouprave, u stalnoj smo komunikaciji sa nadležnim organima i pokušavamo da pratimo dinamiku tog projekta. Kada se završe predviđeni radovi na svim mostovima, veza preko Tamiša iz Tomaševca imaće tri mosta - novi drumski i železnički, i postojeći, koji će služiti za pešačko-biciklistički saobraćaj, na našu inicijativu, i biti i svojevrsna turistička atrakcija”, rekao je gradonačelnik i pomenuo i druge aktivnosti u selu.
 
 
 
 
“Bitno je da istaknemo da se reaktivirao i fudbalski klub u selu, da smo i tu imali određenih ulaganja u svrhu unapređenja uslova rada - osvetljenja terena, zaštitne ograde i tu ćemo nastaviti dalje s investiranjem, jer postoji interesovanje, posebno u radu s mlađim kategorijama. Očekujemo da krajem avgusta ili početkom septembra počnu radovi na uklanjanju divlje deponije površine oko 4000 kvadratnih metara, sredstva su obezbeđena od resornog pokrajinskog sekretarijata”, istakao je gradonačelnik Salapura.    
 
 
 
 
Posetu porodici sveštenika Radojčića gradonačelnik je ocenio kao isticanje najboljeg primera života na selu i širenja porodice u takvom ambijentu.
“To je porodica sa četvoro dece, uskoro očekuju i peto i to ističemo kao izuzetan primer i pokazatelj suživota na selu, širenja porodice i uživanja u tom blagu, kada imate toliko dece. Posetu svešteniku organizovali smo i da bi još jednom ukazali da Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje verskih zajednica i ovde su, na osnovu poslednjeg takvog konkursa, ona opredeljena za zamenu poda u hramu”, rekao je još gradonačelnik.    
 
 
 
 
Predsednik Saveta MZ Tomaševac Goran Fijat kaže da komunikacija između mesne zajednice i lokalne samouprave, odnosno gradonačelnika i njegovih saradnika, nikada nije bila na višem nivou.
“Veoma smo zadovoljni, brojne ideje koje su bile zacrtane u nekom prethodnom periodu polako se realizuju, treba u svemu tome biti realan, ali rezultati su vidljivi - od asfaltiranja glavne ulice, priprema za proširenje puta prema Botošu, sanacije ulične rasvete, postavljanja led rasvete u parku, uključujući i hram, a moram da istaknem i samoorganizovanje meštana i velik odziv na zajedničku akciju uređenja atarskih puteva”, istakao je Fijat. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7554/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2024_TOMASEVAC_0.jpg