Посета градоначелника Томашевцу, акценат сарадње на комуналној инфраструктури, пројектима оживљавања села, бољем повезивању с градом 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је данас месну заједницу Томашевац, тринаесту одредницу трећег циклуса активности “Да нам села буду ближа”. Уобичајено током ових посета, одржан је радни састанак у просторијама месне заједнице, да би градоначелник потом посетио породицу сеоског свештеника Ненада Радојчића и храм Светог оца Николаја, тренутно у фази обнове. 
 
 
 
 
Непуних седам месеци од претходне посете, могу се сагледати резултати претходних активности и договора. Градоначелник истиче инвестицију асфалтирања дела главне улице у дужини од 800 метара, као и да предстоји завршетак још једне деонице улице. Све то у функцији је и капиталних пројеката који се реализују у непосредној близини Томашевца. 
“Такође, имамо исходовану грађевинску дозволу за рехабилитацију пута од бране на Тамишу и кроз село, у питању је велика инвестиција за коју ћемо тражити помоћ од виших нивоа власти. Добре вести су да је почео да се гради нови железнички мост на Тамишу, а очекујемо грађевинску дозволу и за друмски мост. Иако то није у надлежности локалне самоуправе, у сталној смо комуникацији са надлежним органима и покушавамо да пратимо динамику тог пројекта. Када се заврше предвиђени радови на свим мостовима, веза преко Тамиша из Томашевца имаће три моста - нови друмски и железнички, и постојећи, који ће служити за пешачко-бициклистички саобраћај, на нашу иницијативу, и бити и својеврсна туристичка атракција”, рекао је градоначелник и поменуо и друге активности у селу.
 
 
 
 
“Битно је да истакнемо да се реактивирао и фудбалски клуб у селу, да смо и ту имали одређених улагања у сврху унапређења услова рада - осветљења терена, заштитне ограде и ту ћемо наставити даље с инвестирањем, јер постоји интересовање, посебно у раду с млађим категоријама. Очекујемо да крајем августа или почетком септембра почну радови на уклањању дивље депоније површине око 4000 квадратних метара, средства су обезбеђена од ресорног покрајинског секретаријата”, истакао је градоначелник Салапура.    
 
 
 
 
Посету породици свештеника Радојчића градоначелник је оценио као истицање најбољег примера живота на селу и ширења породице у таквом амбијенту.
“То је породица са четворо деце, ускоро очекују и пето и то истичемо као изузетан пример и показатељ суживота на селу, ширења породице и уживања у том благу, када имате толико деце. Посету свештенику организовали смо и да би још једном указали да Град Зрењанин издваја значајна средства за функционисање верских заједница и овде су, на основу последњег таквог конкурса, она опредељена за замену пода у храму”, рекао је још градоначелник.    
 
 
 
 
Председник Савета МЗ Томашевац Горан Фијат каже да комуникација између месне заједнице и локалне самоуправе, односно градоначелника и његових сарадника, никада није била на вишем нивоу.
“Веома смо задовољни, бројне идеје које су биле зацртане у неком претходном периоду полако се реализују, треба у свему томе бити реалан, али резултати су видљиви - од асфалтирања главне улице, припрема за проширење пута према Ботошу, санације уличне расвете, постављања лед расвете у парку, укључујући и храм, а морам да истакнем и самоорганизовање мештана и велик одзив на заједничку акцију уређења атарских путева”, истакао је Фијат. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7554/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2024_TOMASEVAC_0.jpg