Zrenjaninski strelac Šuranji putuje u Pariz, na svoje četvrte Paraolimpijske igre - Grad Zrenjanin finansirao kupovinu novih invalidskih kolica

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu, član Streljačkog kluba za osobe sa invaliditetom “Olimp” iz Zrenjanina Laslo Šuranji priprema se za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje se održavaju od 28. avgusta do 8. septembra. Grad Zrenjanin finansirao je kupovinu i poklonio mu nova invalidska kolica, a tim povodom danas ga je u Gradskoj kući primio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Zajedno sa generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Vukosavom Đapić Atanacković, uručio je kolica Šuranjiju i poželeo mu uspešan nastup u Parizu. Prijemu je prisustvovao i Zoran Šipka, osnivač i predsednik SKOSI “Olimp”.
 
 
 
Laslo Šuranji jedan je od najuspešnijih srpskih paraolimpijaca, sa tri do sada osvojene medalje - zlatnom i bronzanom u Rio de Žaneiru 2016. godine i srebrnom u Tokiju, 2021. godine. S obzirom da je nastupao i na Paraolimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine, ovo će mu biti četvrti nastup na najvećoj sportskoj paraolimpijskoj smotri. Nastupaće u tri discipline: gađanje vazdušnom puškom 10 metara, malokalibarskom puškom trostav 50 metara i ležeći stav 60 metaka na 50 metara. Očekuje da bude na nivou svojih rezultata koje ostvaruje na pripremama i s kojima bi mogao uđe u finale.
“U Francusku putujemo 22. avgusta, streljaštvo se održava u gradu Šatrou, oko 300 kilometara od Pariza. Pripreme su protekle u najboljem redu, imali smo dobre uslove, adekvatan tehnički i stručan rad, ali treba znati da je tako svuda u svetu i da svi koji se pojavljuju u Parizu očekuju pobedu. Naš tim će predstavljati šestoro strelaca, dva trenera, jedan pratilac i selektor. Streljaštvo počinje već prvog dana Paraolimpijskih igara i traje do 6. septembra, kada ja nastupam u poslednjoj disciplini”, objašnjava on.
 
Gradu Zrenjaninu upućuje posebnu zahvalnost i ističe da njega i klub “Olimp” podržava od samih početaka.
“Ovaj poklon je izuzetno vredan i ja sam iznenađen što sam ga dobio, hvala gradu na tome, on će mi svakako pomoći u daljem funkcionisanju”, kaže Šuranji. 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da Grad Zrenjanin, kao Evropski grad sporta, brine o sportskoj infrastrukturi na svojoj teritoriji i svojim sportistima, tako da je želja bila da se pomogne i našem istaknutom paraolimpijcu.
“Nakon informacije koju smo dobili da on petnaest godina nije bio u mogućnosti da nabavi nova kolica, reagovali smo i finansirali kupovinu savremenih kolica, s ciljem da mu olakšamo život, ali i pomognemo u ostvarivanju što boljih rezultata na takmičenjima. Želimo mu, prvenstveno, zdravlja, da to bude neki prioritet, a onda i da nas obraduje s rezultatima iz Pariza”, kazao je zamenik gradonačelnik Zrenjanina.  
 
Srpski paraolimpijski tim broji 23 predstavnika, koji će se nadmetati u osam sportova. Sportski Zrenjanin će, uz Šuranjija, na POI predstavljati još i plivačica Katarina Draganov Čordaš.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7587/PRIJEM_SURANJI_SANTOVAC_0.jpg