Зрењанински стрелац Шурањи путује у Париз, на своје четврте Параолимпијске игре - Град Зрењанин финансирао куповину нових инвалидских колица

Репрезентативац Србије у парастрељаштву, члан Стрељачког клуба за особе са инвалидитетом “Олимп” из Зрењанина Ласло Шурањи припрема се за наступ на Параолимпијским играма у Паризу, које се одржавају од 28. августа до 8. септембра. Град Зрењанин финансирао је куповину и поклонио му нова инвалидска колица, а тим поводом данас га је у Градској кући примио заменик градоначелника Саша Сантовац. Заједно са генералном секретарком Спортског савеза града Вукосавом Ђапић Атанацковић, уручио је колица Шурањију и пожелео му успешан наступ у Паризу. Пријему је присуствовао и Зоран Шипка, оснивач и председник СКОСИ “Олимп”.
 
 
 
Ласло Шурањи један је од најуспешнијих српских параолимпијаца, са три до сада освојене медаље - златном и бронзаном у Рио де Жанеиру 2016. године и сребрном у Токију, 2021. године. С обзиром да је наступао и на Параолимпијским играма у Лондону, 2012. године, ово ће му бити четврти наступ на највећој спортској параолимпијској смотри. Наступаће у три дисциплине: гађање ваздушном пушком 10 метара, малокалибарском пушком тростав 50 метара и лежећи став 60 метака на 50 метара. Очекује да буде на нивоу својих резултата које остварује на припремама и с којима би могао уђе у финале.
“У Француску путујемо 22. августа, стрељаштво се одржава у граду Шатроу, око 300 километара од Париза. Припреме су протекле у најбољем реду, имали смо добре услове, адекватан технички и стручан рад, али треба знати да је тако свуда у свету и да сви који се појављују у Паризу очекују победу. Наш тим ће представљати шесторо стрелаца, два тренера, један пратилац и селектор. Стрељаштво почиње већ првог дана Параолимпијских игара и траје до 6. септембра, када ја наступам у последњој дисциплини”, објашњава он.
 
Граду Зрењанину упућује посебну захвалност и истиче да њега и клуб “Олимп” подржава од самих почетака.
“Овај поклон је изузетно вредан и ја сам изненађен што сам га добио, хвала граду на томе, он ће ми свакако помоћи у даљем функционисању”, каже Шурањи. 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац истакао је да Град Зрењанин, као Европски град спорта, брине о спортској инфраструктури на својој територији и својим спортистима, тако да је жеља била да се помогне и нашем истакнутом параолимпијцу.
“Након информације коју смо добили да он петнаест година није био у могућности да набави нова колица, реаговали смо и финансирали куповину савремених колица, с циљем да му олакшамо живот, али и помогнемо у остваривању што бољих резултата на такмичењима. Желимо му, првенствено, здравља, да то буде неки приоритет, а онда и да нас обрадује с резултатима из Париза”, казао је заменик градоначелник Зрењанина.  
 
Српски параолимпијски тим броји 23 представника, који ће се надметати у осам спортова. Спортски Зрењанин ће, уз Шурањија, на ПОИ представљати још и пливачица Катарина Драганов Чордаш.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7587/PRIJEM_SURANJI_SANTOVAC_0.jpg