41. „Trka za srećnije detinjstvo“ ove subotu u tržnom centru „Big“, još jedna prilika da svi zajedno pomognemo deci i omladini u stanju socijalne potrebe

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport Grada Zrenjanina organizuje još jednu humanitarno rekreativnu akciju “Trka za srećnije detinjstvo”, u subotu s početkom u deset časova, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Jovan Lekić, sekretar Saveza za školski sport.

O manifestaciji koja će održati u našem gradu govorili su Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta i Luka  Mandić iz te organizacije koji je zahvalio Gradu Zrenjaninu, Savezu za školski sport, Savezu pedagoga grada Zrenjanina i Sportskom savezu grada na podršci.

 

 

Mandić je ukazao da će ove godine biti održana 41. „Trka za srećnije detinjstvo“, humanitarni događaj, a da je veoma važno da se pokaže „zrenjaninski duh“ i da udruženim snagama možemo uraditi mnogo.
- Naši volonteri su svakako tu da se postaraju da trka prođe neometano, a najbitnije jeste da se pojavimo u što većem broju kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije, u ovom slučaju su to deca. U trci mogu učestvovati deca predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i svi ljudi su dobrodošli da kupe ulaznicu, cena je sto dinara i kupovinom simbolično doprinosimo ovom događaju – kazao je Luka
Istog dana u devet časova, rekao je, pred početak same trke biće održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi što je još jedan vid humanosti.

 

 

Lekić je izrazio zahvalnost i tržnom centru „Big“ zbog podrške tom događaju.
- Akcenat nije samo na trci, već na dolasku tog dana, budući da je manifestacija humanitarnog karaktera. U organizaciji učestvuju i profesori fizičkog vaspitanja, kao i direktori škola i nastavnici koji animiraju decu da učestvuju u trci. Prošle godine bilo je oko sedam stotina učesnika, a prodato je bilo preko dve hiljade karata i ne sumnjam da i ove subote nećemo premašiti taj broj – kazao je Lekić i pozvao Zrenjanince da dođu i budu humani.

 

 

Aleksandra Tanasijević zahvalila je svima koji svake godine učestvuju u organizaciji i sa Crvenim krstom partnerski organizuju „Trku za srećnije detinjstvo“ , aktivnost koja promoviše zdrave stilove života i potrebu za fizičkom aktivnošću i koja traje već petu deceniju.
Rekla je i da će tog dana biti prikazana znanja i veštine o pružanju prve pomoći u susret 29 septembru koji se obeležava kao svetski Dan srca.
Sav prihod od prodaje ulaznica u iznosu od simboličnih 100 dinara ove godine biće uplaćen u fond ”Sportom za bolje sutra“.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7616/trka_za_srecnije_detinjstvo_24.jpg