41. „Трка за срећније детињство“ ове суботу у тржном центру „Биг“, још једна прилика да сви заједно помогнемо деци и омладини у стању социјалне потребе

Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Градом Зрењанином, Спортским савезом града Зрењанина и Савезом за школски спорт Града Зрењанина организује још једну хуманитарно рекреативну акцију “Трка за срећније детињство”, у суботу с почетком у десет часова, најавио је на данашњој конференцији за новинаре Јован Лекић, секретар Савеза за школски спорт.

О манифестацији која ће одржати у нашем граду говорили су Александра Танасијевић, секретар Црвеног крста и Лука  Мандић из те организације који је захвалио Граду Зрењанину, Савезу за школски спорт, Савезу педагога града Зрењанина и Спортском савезу града на подршци.

 

 

Мандић је указао да ће ове године бити одржана 41. „Трка за срећније детињство“, хуманитарни догађај, а да је веома важно да се покаже „зрењанински дух“ и да удруженим снагама можемо урадити много.
- Наши волонтери су свакако ту да се постарају да трка прође неометано, а најбитније јесте да се појавимо у што већем броју како бисмо помогли онима којима је то најпотребније, у овом случају су то деца. У трци могу учествовати деца предшколског, основношколског и средњошколског узраста и сви људи су добродошли да купе улазницу, цена је сто динара и куповином симболично доприносимо овом догађају – казао је Лука
Истог дана у девет часова, рекао је, пред почетак саме трке биће одржана акција добровољног давалаштва крви што је још један вид хуманости.

 

 

Лекић је изразио захвалност и тржном центру „Биг“ због подршке том догађају.
- Акценат није само на трци, већ на доласку тог дана, будући да је манифестација хуманитарног карактера. У организацији учествују и професори физичког васпитања, као и директори школа и наставници који анимирају децу да учествују у трци. Прошле године било је око седам стотина учесника, а продато је било преко две хиљаде карата и не сумњам да и ове суботе нећемо премашити тај број – казао је Лекић и позвао Зрењанинце да дођу и буду хумани.

 

 

Александра Танасијевић захвалила је свима који сваке године учествују у организацији и са Црвеним крстом партнерски организују „Трку за срећније детињство“ , активност која промовише здраве стилове живота и потребу за физичком активношћу и која траје већ пету деценију.
Рекла је и да ће тог дана бити приказана знања и вештине о пружању прве помоћи у сусрет 29 септембру који се обележава као светски Дан срца.
Сав приход од продаје улазница у износу од симболичних 100 динара ове године биће уплаћен у фонд ”Спортом за боље сутра“.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7616/trka_za_srecnije_detinjstvo_24.jpg